Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

300 ευρώ /τμ αγόρασε οικόπεδο μπαζωμένο ο Δήμος Μεταμόρφωσης

                              Συνεχίζει τα παιχνίδια με τα οικόπεδα η δημοτική αρχή Καρπέτα



Σε μια σκανδαλώδη απόφαση κατέληξε η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (παράταξη Καρπέτα). Αποφάσισε την αγορά ενός "οικοπέδου" στο κτήμα Δηλαβέρη με την σκανδαλώδη τιμή των 300 ευρώ/ τμ, σε χώρο που είναι μπαζωμένος, ουσιαστικά δεσμευμένος, χωρίς καμία προοπτική αξιοποίησης από τους ιδιοκτήτες.

 Τα "οικόπεδα" αυτά αγοράστηκαν σε πολύ χαμηλές τιμές, το 1985-1986, ενόψει δέσμευσης του χώρου από το Δήμο, με την προοπτική οι νέοι ιδιοκτήτες να καρπωθούν μελλοντικά υψηλές αποζημιώσεις.

Τα μπαζωμένα στο Δηλαβέρη

 Η αγορά αυτή δεν έχει καμία σχέση με την κτηματαγορά στην πόλη μας, στηρίχθηκε δε σε μια έωλη έκθεση πιστοποιημένου εκτιμητή, διάτρητη από πολλές πλευρές, όπως επεσήμανε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

Η αγορά αυτή δημιουργεί δεδικασμένο για τα υπόλοιπα 40 περίπου στρέμματα που πρέπει να πάρει ο Δήμος, εκτινάσσοντας το όποιο κόστος απόκτησης στα 12.000.000 ευρώ, ευνοώντας έτσι προκλητικά ιδιώτες οι οποίοι αγόρασαν "οικόπεδα πάνω σε μπάζα, είτε δεσμευμένα, είτε υπό απαλλοτρίωση, όπως απαιτούσε η πόλη εκείνη την εποχή.


Τα μπαζωμένα στο Δηλαβέρη 2 


Για μια ακόμα φορά, η δημοτική αρχή Καρπέτα αποδεικνύεται επιβλαβής για την πόλη και το δημοτικό ταμείο και επωφελής για κάποιους ιδιώτες. Το γιατί δεν ξέρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου