Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Να αποτρέψουμε τη δημιουργία εμπορικού κέντρου (Mall) στη Μεταμόρφωση

...

  Πριν από λίγες ημέρες η διυπουργική επιτροπή ενέκρινε τη δημιουργία “εμπορικού και ψυχαγωγικού πάρκου” στη Μεταμόρφωση, δηλαδή τη δημιουργία μεγαθήριου τύπου Mall.

  Πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη για την πόλη η οποία θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις. Οι επιπτώσεις αγγίζουν τους επαγγελματίες και εμπόρους, τους ιδιοκτήτες, συνολικά τους κατοίκους, αφού ένα τέτοιο έργο στην πόλη μας υποβαθμίζει σημαντικά την ποιότητα ζωής. Επιπλέον, ένα τέτοιο έργο επιβαρύνει σημαντικά το Δήμο Μεταμόρφωσης, αφού η άμβλυνση των επιπτώσεων απαιτεί σημαντικούς πόρους, με δυσανάλογα μικρά έσοδα.

  Η απόφαση αυτή δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και τοπικών κοινωνιών και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα τους. Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση από την ίδρυσή της έχει τοποθετηθεί αρνητικά στην υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου για όλους τους παραπάνω λόγους. Η κοινωνία της Μεταμόρφωσης χρειάζεται να αντιδράσει σύσσωμη σε αυτές αποφάσεις οι οποίες υποθηκεύουν το μέλλον στα σχέδια ενός επιχειρηματικού ομίλου. Η εμπειρία από τις πόλεις όπου αναπτύχθηκαν τέτοια έργα είναι χαρακτηριστική για το τι θα επακολουθήσει. Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καλεί όλους τους φορείς της πόλης να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε αυτήν την εξέλιξη, να στείλουν το μήνυμα ότι το “Mall” δεν είναι αποδεκτό στην πόλη μας.


  Σε αυτόν τον αγώνα θα καλούσαμε πρωτίστως το Δήμο να ηγηθεί αλλά δεν έχουμε αυταπάτες: ο κ. Καρπέτας έχει υπερασπιστεί τα σχέδια του επιχειρηματία, σε όλα τα επίπεδα. Ο μόνος ρόλος που μπορεί να παίξει είναι αυτός του αντιπάλου της πόλης.  Είμαστε βέβαιοι ότι σε λίγους μήνες, στον αγώνα αυτόν θα έχουμε στο πλευρό μας και το Δήμο με τη νέα δημοτική αρχή.

Περισσότερα για το θέμα:

Με στοιχεία κατά της "επένδυσης"








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου