Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ούτε μια άδεια λειτουργίας του δικού του κολυμβητηρίου δε μπορεί να εκδώσει ο Δήμος Μεταμόρφωσης

Γράφει η Γαρυφαλιά Μαύρου
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ


Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, παίρνοντας τον γιο μου και ένα φίλο του από προπόνηση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Μεταμόρφωσης, διαπίστωσα ότι ο φίλος του γιου μου αιμορραγούσε στο πόδι. Είχε χτυπήσει σε σίδερο που εξείχε μέσα στην πισίνα! (Φωτογραφίες) Ακολούθως προέβη σε καταγγελία στο Δήμο, η οποία απαντήθηκε μετά από 70 μέρες και μπορείτε να δείτε.

  Το ανυπόστατο της απάντησης μπορεί να το καταλάβει ο καθένας. Δεν έχουν πάρει άδεια λειτουργίας με τη δικαιολογία "των φθορών που έχουν προκληθεί από την παλαιότητα της εγκατάστασης". Όμως δεν εξηγούν το λόγο που δεν πήραν άδεια λειτουργίας ούτε στο ξεκίνημα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, όταν ήταν καινούριο και δεν υπήρχαν φθορές λόγω παλαιότητας.

  Επίσης, δεν εξηγούν γιατί δεν αποκαθιστούν τις φθορές το καλοκαίρι, όταν δεν λειτουργούν τα τμήματα, ώστε να έχουν άδεια λειτουργίας. Και είναι αρκετή δικαιολογία οι προπονήσεις και οι αγώνες, ώστε να θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των κολυμβητών;

 Να σημειώσουμε επίσης, ότι η ηλικία του κολυμβητηρίου, (από το 2004) δεν δικαιολογεί τις τόσο εκτενής φθορές (σε πολλά σημεία, φαίνονται τα σίδερα στο μπετόν, πράγμα που σημαίνει ότι από κατασκευής δεν υπήρχε η απαιτούμενη από τον νόμο ποιότητα στο έργο (ελάχιστη επικάλυψη σιδηροπλισμού, τήρηση του Κανονισμού Τεχνολογίας Σκυροδέματος κλπ).

  Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, να μας κοινοποιήσει, όλη τη σχετική αλληλογραφία με το Αρμόδιο Τμήμα Υγειονομικού και Περιβαλλοντικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα που αναφέρει, ώστε να ελεγχθεί, πόσα χρόνια εκκρεμεί η αδειοδότηση και για ποιους λόγους το Αρμόδιο αυτό τμήμα, δεν έδωσε την άδεια λειτουργίας. Προφανώς, υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις, οι οποίες δεν καλύπτονταν από το Δημοτικό Κολυμβητήριο, ούτε κατά την έναρξη της λειτουργίας του. Επίσης, ας μας ενημερώσει η Δημοτική Αρχή, ποιος φέρει την ευθύνη για τη σωματική ακεραιότητα των κολυμβητών, εξ αιτίας των φθορών.

   Η διαχειριστική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής είναι εγνωσμένη προ πολλού. Συναντά την κατανόηση των κατοίκων της πόλης μας και την υπομονή τους, μέχρι τη λήξη της θητείας της. Από ότι φαίνεται από τα γεγονότα εκτός των σημαντικών προβλημάτων (σχολική στέγη, νέοι αθλητικοί χώροι κλπ) δε μπορούν να κάνουν ούτε τα στοιχειώδη ώστε να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των αθλουμένων και να δικαιολογούν την έκδοση άδειας δικής τους εγκατάστασης!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου