Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Υπέρ της πληρωμής των επιδομάτων των εργαζομένων του Δήμου η Συμμαχία Πολιτών.

...
Να μην ασκήσει έφεση ο Δήμος Μεταμόρφωσης κατά της απόφασης του Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας, με την οποία αναγνωρίζει σε εργαζόμενους επιδόματα αδείας και δώρο για τα έτη 2013 έως 2016 ζήτησε η Συμμαχία Πολιτών στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει το αυτονόητο και ο δήμος οφείλει το συντομότερο να το εφαρμόσει είπε στην ομιλία του επικεφαλής Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος.

  •   "Ο κ. Καρπέτας προσπαθεί να στρέψει το ένα σωματείο εναντίον του άλλου τους εργαζόμενους του δήμου εναντίον της κοινωνίας, σε μία προσπάθεια να βρει επιχειρήματα για να μη δώσει τα οφειλόμενα".
  • Το θέμα έχει δύο διαστάσεις, μία πολιτική και μία νομική.
  • Η νομική είναι ότι έχουμε μία δικαστική απόφαση την οποία αν δεν εφεσιβάλει ο ενδιαφερόμενος είναι άμεσα εκτελεστή. Επειδή το αποτέλεσμα της απόφασης συνάδει με την κοινή λογική και με το δίκιο εμείς εισηγούμαστε να μην ασκήσει έφεση ο δήμος και να την εφαρμόσουμε.
  • Η πολιτική διάσταση της υπόθεσης είναι ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η πορεία της εξίσωσης προς τα κάτω σε χαμηλότερα επίπεδα μισθών και συντάξεων.
  • Πρέπει οι εργαζόμενοι να αρχίσουν να αναπληρώνουν κάποιες από τις απώλειες που είχαν όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων.
  • Ο Δήμος Μεταμόρφωσης έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί άνετα στην υποχρέωση που δημιουργείται. Μεταξύ άλλων, έχει τα 24.000.000 παράτυπα αποκτηθέντα από τα δημοτικά τέλη, της προηγούμενης 8ετιας.
  • Οι προτροπές του κ. Καρπέτα "να αγωνιστούμε όλοι ώστε να επιστραφούν στην Ελληνική κοινωνία και να σκίσουμε τα μνημόνια με ένα άρθρο σε ένα νόμο" είναι υποκριτικές.
  • Ο κ. Καρπέτας ήταν αυτός που μας έλεγε το 2011 ότι "τα μνημόνια είναι ευλογία για τον τόπο και αν δεν είχαν εφαρμοστεί θα έπρεπε να το έχουμε εφεύρει μόνοι μας". Δεν δικαιούται σήμερα αυτός να μας εγκαλεί για αγώνες ενάντια στα μνημόνια.

Δε γνωρίζει τα στοιχειώδη ο κ. Σαραούδας
  • Δεν κατανοώ την ανάγκη που εξέφρασε ο κ. Σαραούδας για να ψηφίσει την καταβολή να υπάρξει απόφαση της ΚΕΔΕ που να μας καλύπτει. 
  • Δείχνει με αυτό τον τρόπο πως δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη Ότι δηλαδή η ΚΕΔΕ είναι απλά ένα συνδικαλιστικό όργανο των δήμων της χώρας. Δεν έχει διοικητικό χαρακτήρα και οι αποφάσεις της έχουν μόνο πολιτική αξία. Δε μπορεί να πάρει καμία απόφαση που να έχει αποφασιστικό χαρακτήρα. Μου προξενεί κατάπληξη πως δεν γνωρίζει αυτό το απλό πράγμα.
  • Εδώ δεν μπορεί να κρυβόμαστε πίσω από αποφάσεις άλλων. Πρέπει να τολμάμε να αποφασίζουμε.
Την απόσυρση από τα ένδικα μέσα την έχουμε ζητήσει από το 2016

  • Δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα η τοποθέτησή μας.
  • Από το 2016 έχουμε ζητήσει την απόσυρση από τις εφέσεις για τους περίπου 15 εργαζόμενους του γνωστού πια ΦΕΚ.
  • Από το 2016 επίσης ζητάμε την απόσυρση από τις εφέσεις για τους εργαζόμενους που εργαζόταν στο Δήμο με προσωρινές αποφάσεις.
Δείτε την ομιλία σε βίντεο ΕΔΩ

Υ.Γ. Στη συνεδρίαση για μια ακόμα φορά, ο επικεφαλής της Συμμαχίας πολιτών στηλίτευσε την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Καρπέτα έναντι των πολιτών που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση (φωνασκίες, υποτιμητικές φράσεις και χτύπημα στα έδρανα).  Επίσης, για μια ακόμα φορά, όπως συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, ο ήχος είναι πολύ κακής ποιότητας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι ακροατές της συνεδρίασης. Απ' ότι φαίνεται η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, εκτός από τα σοβαρά ζητήματα της πόλης δε μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τα απλά μιας ευπρεπούς συνεδρίασης. 




1 σχόλιο:

  1. Καλο θα ηταν να μπορουσαμε να ακουσουμε το βιντεο.Αλλα οπως και να εχει τα χρηματα για τα αδικα περικομενα επιδοματα των εργαζομενων δεν τα πληρωνει κανενας δημαρχος απο την τσεπη του.Γι αυτο ας τα δωσει στους δικαιουχους και να βρει αλλο τροπο για τα ισοσκελισει το ταμειο του δημου. Ευγε Βασιλη ευγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή