Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Κλείνουν την τράπεζα αγάπης. Περίπου 200 άνθρωποι χωρίς φαγητό!



Με μια ακατανόητη κίνηση, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς και Ωρωπού έκλεισε την Τράπεζα Αγάπης του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Απών ο Δήμος Μεταμόρφωσης
Η Τράπεζα Αγάπης του Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ανέλαβε όλο το βάρος της στήριξης αδύναμων συμπολιτών μας που χτύπησε η κρίση, μετά το κλείσιμο, το 2011 της αντίστοιχης δομής του Δήμου Μεταμόρφωσης. Η συγκεκριμένη δράση, η καθημερινή σίτιση δηλαδή περίπου 200 ανθρώπων, είναι δράση με τεράστια κοινωνική προσφορά.

Όλα αυτά τα χρόνια στηρίχθηκε μόνο από προσφορές ιδιωτών, συλλόγων και οργανώσεων της πόλης μας, που διαπίστωσαν ότι στη Μεταμόρφωση λειτουργεί μια δομή με μεγάλη προσφορά στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας, με ανιδιοτέλεια, χωρίς διακρίσεις. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης είναι διαχρονικά απών από αυτήν την προσπάθεια, αφού δεν την έχει στηρίξει με κανένα τρόπο ως τώρα.

Η Τράπεζα Αγάπης αποτέλεσε ίσως μια από τις σημαντικότερες δράσεις αλληλεγγύης που εκπορεύτηκαν από την Εκκλησία όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης.

Αυτή λοιπόν τη δράση έρχεται το “εντέλλεσθε” της Μητρόπολης, μετά από σχετικό έγγραφο του Δήμου Μεταμόρφωσης, και την κλείνει! Με έγγραφο της 25ης Οκρωβρίου δείνει περιθώριο 4 ημερών για να κλείσει η Τράπεζα Αγάπης, χωρίς να έχει ληφθεί καμία πρόνοια για τους ανθρώπους που σιτίζονται εκεί, χωρίς κανένα σχεδιασμό για τη συνέχεια, εκατοντάδες άνθρωποι στερούνται το στοιχειώδες, το φαγητό.

Για μια ακόμα φορά, εντελώς τυχαία φανταζόμαστε, έχουμε εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα λίγο πριν ή λίγο μετά τις εκλογές. Το 2011, αμέσως μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον κ. Καρπέτα έκλεισε η σχετική δομή του Δήμου που προσέφερε φαγητό, το 2014, 3 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές άνοιξε το Κοινωνικό Παντοπωλείο, 6 μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019 κλείνουν την Τράπεζα Αγάπης.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καλεί το Δήμο Μεταμόρφωσης να λύσει άμεσα το πρόβλημα που δημιούργησε. Η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα οφείλει, έστω και τώρα να νοιαστεί για όσους αντιμετωπίζουν ζητήματα επιβίωσης. Η επίκληση του ότι σε 4-5 μήνες θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του 2ου Λυκείου δε δικαιολογεί το “εντέλλεσθε” της Μητρόπολης για κλείσιμο εντός 2 ημερών, δε δικαιολογεί να μην έχει βρεθεί χώρος μετεγκατάστασης. Όλοι γνωρίζουμε από το 2016 ότι στο χώρο θα φτιαχτεί το 2ο Λύκειο. Υπήρξε και υπάρχει επαρκής χρόνος ώστε και η Τράπεζα Αγάπης να συνεχίσει να λειτουργεί και η μετεγκατάσταση να γίνει με τρόπο ομαλό, ώστε να μην πληρώσουν το τίμημα 200 άνθρωποι.

κ. Καρπέτα και όσοι συνεπικουρείτε τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή σας καλούμε να σκεφθείτε όσους σιτίζονται στην Τράπεζα Αγάπης. Είναι κρίμα τα πολιτικά σας παιχνίδια, εν 'οψει εκλογών, να τα πληρώνουν οι αδύναμοι.

Για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

Βασίλης Καραβάκος, επικεφαλής










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου