Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Συνεργασίες παραγόντων ή συνεργασίες πολιτικών;


Του Βασίλη Τριάντου*

  Ή αλλιώς, συνεργασίες για τη λύση των προβλημάτων ή για τη διανομή της εξουσίας;
Η Συμμαχία Πολιτών από την ίδρυσή της απάντησε σε αυτό το επίκαιρο ερώτημα: Συνεργασίες με έδαφος την κοινή αντίληψη για τα βασικά προβλήματα της πόλης και όχι τις διαπροσωπικές σχέσεις των εμπλεκομένων με τα κοινά. 

  Η συνεργασία με θέσεις για τα προβλήματα της πόλης είναι συνεργασία στέρεη. Εδράζεται σε κοινή αντίληψη των συνεργαζομένων για το πως θα λυθούν τα προβλήματα. Αυτή η βάση βοηθά να ξεπερνιούνται γρήγορα όποιες δυσκολίες προκύπτουν, επειδή υπάρχει η κοινή αγωνία και ο κοινός τόπος για την πόλη. 

  Οι άλλες συνεργασίες, αυτές των προσώπων, στη βάση της “προσωπικής χημείας”, στη βάση μιας “παρέας που γράφει ιστορία” κοστίζουν ακριβά, σε αυτούς που πληρώνουν το λογαριασμό, στους πολίτες. Είναι συνεργασίες που έχουν ως αφετηρία τον προσωπικό ρόλο του καθενός, συχνά και το προσωπικό συμφέρον. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Τα έχουμε δει στην πόλη μας. Όποιος ανατρέξει στην ιστορία του Δήμου Μεταμόρφωσης, θα δει που καταλήγουν αυτά τα σχήματα. Στη Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε και προωθούμε ενεργητικά τις συνεργασίες θέσεων. Προς όφελος της πόλης, όχι των προσώπων.


  Ο Βασίλης Τριάντος είναι στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014, υποψήφιος Δήμαρχος το 2002.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου