Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ο Κηφισός αποτελεί ευλογία για την πόλη μας

Του Γιώργου Πετρόπουλου*



 Είχε ταυτιστεί με τη ρύπανση, τη μόλυνση, τον οχετό όπου καθένας έριχνε ότι του ήταν αχρείαστο. Πρόκειται για τον Κηφισό, τον ποταμό της Αττικής που διατρέχει και τη Μεταμόρφωση.

 Tα τελευταία 10-15 χρόνια η κατάσταση έχει αρχίσει να αλλάζει. Τα νερά πλέον είναι πολύ πιο καθαρά. Κοπάδια ψαριών διακρίνονται στα νερά του, αγριόπαπιες και άλλα είδη πτηνών παρεπιδημούν στις όχθες του. Ωστόσο, η έλλειψη πρόσβασης στο ποτάμι κρατάει τον κόσμο μακρυά και η απουσία κόσμου επιτρέπει ακόμα σε κάποιους να απορρίπτουν διάφορα...

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση από την αρχή της δράσης της έχει θέσει ως προτεραιότητα το περιβάλλον και τον Κηφισό.

Πιστεύουμε ότι ο Δήμος μας έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει παρέμβει στα σημεία που υπάρχει πρόσβαση, να δημιουργήσει προϋποθέσεις εκεί που δεν υπάρχει ακόμα πρόσβαση, να έχει δημιουργήσει χώρους αναψυχής και περιπάτου.

  Σε ένα χώρο πολύ όμορφο, με προϋποθέσεις ανάδειξης, πραγματοποιήσαμε το Σεπτέμβριο του 2017 το River party της Συμμαχίας Πολιτών. Ο στόχος της ανάδειξης του χώρου σε πολύ κόσμο επετεύχθη. Σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι γνωρίζουν τι μπορεί να γίνει στον Κηφισό και πόσο χρήσιμο είναι για την πόλη μας.

 Για τη Συμμαχία Πολιτών η προστασία του Κηφισού και η γνωριμία του κόσμου με ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον που υπάρχει δίπλα του είναι προτεραιότητα.

*Ο Γιώργος Πετρόπουλος είναι στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου