Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Τα εμπορικά κέντρα πλήττουν ανεπανόρθωτα και πολυδιάστατα τις πόλεις στις οποίες λειτουργούν.

Άρθρο του Αργύρη Σκοπελίτη στην εφημερίδα της Συμμαχίας Πολιτών (Μάιος 2018)



  Τον Ιούνιο του 2012, η τότε δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα έφερε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, την τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου της ΒΙ.ΠΕ. - ΒΙΟ.ΠΑ (περιοχή Λόγγος). Η πρόβλεψη για δημιουργία πολυκαταστημάτων, λειτουργούντων εντός εμπορικού κέντρου, φωτογραφική για συγκεκριμένη εταιρία, με ώθησε στην καταψήφιση του σχεδίου, το οποίο θεωρούσα ότι επρόκειτο να αποτελέσει την «ταφόπλακα» των καταστημάτων, όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και όμορων δήμων, χωρίς να παραβλέπω παράλληλα και τα σημαντικότατα προβλήματα (έλλειψη υποδομών, τσιμεντοποίηση, υποβάθμιση των περιοχών κατοικίας , θέματα ασφάλειας, κ.λ.π.) που θα ανέκυπταν από την τυχόν ανέγερση και λειτουργία ενός τέτοιου εμπορικού κέντρου.

  Δυστυχώς, το συγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο «πέρασε» με ισοψηφία, χάρη στη 2πλη ψήφο του προέδρου. Ακολούθησε η παύση μου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, αφού τόλμησα να αντιταχθώ στα ανακόλουθα με τις παλαιότερες θέσεις της παράταξης, «νέα δεδομένα» και «νέες τοποθετήσεις» του κ. Καρπέτα και η παραίτησή μου από το δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας και καθολικής αντίθεσης μου σε ένα σχέδιο καταστροφικό για την πόλη μας.

Σήμερα, βρισκόμαστε και πάλι στο ίδιο ακριβώς σημείο, με την παρούσα δημοτική αρχή να καταβάλει κάθε δυνατή «προσπάθεια» να καταστρέψει τη Μεταμόρφωση, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα των κατοίκων της πόλης μας.

Η Συμμαχία Πολιτών πρωτοστατεί στον αγώνα της υπεράσπισης της πόλης μας και των ανθρώπων της. Η αντίθεσή μας είναι ίδια με την αντίθεση της δημοτικής αρχής του Περιστερίου και των άλλων δήμων της Δυτικής Αθήνας στο εκεί σχεδιαζόμενο εμπορικό κέντρο. Ο αγώνας μας πρέπει να ενταθεί, μέχρι την αποτροπή τέτοιων δυσμενών εξελίξεων για τη Μεταμόρφωση.

*Ο Αργύρης Σκοπελίτης είναι στέλεχος της Συμμαχίας Πολιτών, υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2014.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου