Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις για την Υγεία


  • Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας
  • Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στη συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών προς τη Βουλή.



Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την είσοδο και της χώρας μας στο τούνελ της πανδημίας.


Όλο αυτό το διάστημα έγιναν πολλά, όμως είναι περισσότερα αυτά που δεν έγιναν.


Ένα χρόνο μετά έχουμε αποκομίσει τις κατάλληλες εμπειρίες, έχουν βγει τα σωστά συμπεράσματα για το προς τα πού πρέπει να κινηθεί η μάχη κατά της πανδημίας.


Το άνοιγμα και κλείσιμο της οικονομίας, το άνοιγμα και κλείσιμο των σχολείων χωρίς τίποτα να αλλάζει στη λειτουργία τους, έχει αποδειχθεί αδιέξοδο.


Η πανδημία εξελίσσεται σε μία πολύ καλή "ευκαιρία" για να εκκαθαριστεί το οικονομικό πεδίο από τους μικρομεσαίους. Είναι κοινή διαπίστωση πως πολλοί από όσους έκλεισαν δεν πρόκειται να ξανανοίξουν. Οι αριθμοί δείχνουν ότι κάποιοι μεγάλοι συσσωρεύουν τεράστια υπερκέρδη από το πρόβλημα.


Πρέπει άμεσα να αλλάξει ο προσανατολισμός και η αντιμετώπιση της πανδημίας.

  • Εδώ και τώρα να ξεκινήσουν μαζικά τεστ

  • Εξαντλητική ιχνηλάτηση επαφών και απομόνωση κρουσμάτων.

  • Χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται στη γέννησή του.


Το κεντρικό κράτος έχει φορτώσει ένα μέρος των ευθυνών στην αυτοδιοίκηση χωρίς να της αναλογούν. Οι δήμοι πρέπει να κάνουν περισσότερα, αλλάζοντας τον προσανατολισμό τους αλλά και διεκδικώντας από την κυβέρνηση.


Η Μεταμόρφωση πρέπει να κάνει περισσότερα. Να φύγει από τα συνηθισμένα και τα τετριμμένα και να κάνει επιπλέον κινήσεις όπως κάνουν και κάποιοι άλλοι δήμοι. Χρειάζεται άμεσα να δοθεί από το δήμο η δυνατότητα για τεστ, σε όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση. Τεστ συνεχή και επαναλαμβανόμενα. Χρειάζεται να φροντίσουμε την καθαριότητα και την απολύμανση, κυρίως των κλειστών χώρων όπου συναθροίζεται κόσμος, δηλαδή των σχολείων αυτή την εποχή. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης πρέπει τώρα να πάρει την απόφαση να επενδύσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην πόλη μας. Οφείλει να διεκδικήσει τη μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, την εκ περιτροπής λειτουργία, την αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις τάξεις.


Η Συμμαχία Πολιτών τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα πλέον περιθώριο ανοχής σε αυτές τις πολιτικές . Αυτή η αντιμετώπιση πανδημίας δοκιμάστηκε και αποτυγχάνει.

  • Έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία, αφού συνοδεύεται με απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας.

  • Έχει συνέπειες στην παραμέληση της γενικής υγείας του πληθυσμού, αφού μία σειρά άλλες σοβαρές ασθένειες αφήνονται να εξελίσσονται χωρίς φροντίδα.

  • Έχει εξίσου σοβαρές συνέπειες στην καταστροφή του οικονομικού και παραγωγικού ιστού της χώρας. Οι μικρομεσαίοι έμποροι και επαγγελματίες είναι τα πρώτα θύματα αυτής της κρίσης βιώνοντας καταστάσεις μη αντιστρέψιμες. Οι εργαζόμενοι και άνεργοι σε όλο και μεγαλύτερο βαθμό βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. 
  • Αυτήν την ώρα πρέπει να γίνουν έμπρακτα όσα δεν έγιναν εδώ και ένα χρόνο, πρέπει να ενισχυθεί αποφασιστικά με πόρους και προσωπικό ο δημόσιος τομέας της υγείας. 


Ο Φεβρουάριος είναι μήνας κινητοποιήσεων για την υγεία, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών. Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση συμμετέχει και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους. Αυτή τη φορά όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα, όχι μόνο με χειροκροτήματα σε κάποια μπαλκόνια. Οι γιατροί μάχονται και για λογαριασμό μας.


Γι' αυτό θα είμαστε παρόντες:


  • Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας

  • Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου στη συγκέντρωση και πορεία των υγειονομικών προς τη Βουλή.

Στηρίζουμε το πλαίσιο διεκδικήσεων της ΟΕΝΓΕ  ( ΕΔΩ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου