Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

300.000 τουλάχιστον η ζημιά του Δήμου Μεταμόρφωσης, με ευθύνη της διοίκησης Σαραούδα

 Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22.02.2021

- Το διαγωνισμό “Διανοίξεις Οδών 2020” τον πήρε εταιρία με έκπτωση 11%. Αντίστοιχοι διαγωνισμοί στην πλειονότητα των Δήμων έχουν εκπτώσεις από 35% - 55%.
- Στο 1.000.000 προϋπολογισμού η απώλεια για το Δήμο Μεταμόρφωσης είναι τουλάχιστον 300.000 ευρώ.
- Υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός όσο και για τη νομική υποστήριξη της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για ακύρωσή του.
- Το προβληματικό σημείο του διαγωνισμού είναι ο όρος που αναφέρει ότι όποιος θέλει να πάρει μέρος οφείλει να υπογράψει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δήλωση ότι έχει δει το έργο μέχρι 5 ημέρες πριν. Δηλαδή κάποιοι γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.
Μια πληροφορία πολύ χρήσιμη για όποιον θέλει να καταθέσει προσφορά (εφόσον μπορεί να την έχει).
- Τα γεγονότα είναι η ύπαρξη του άκρως προβληματικού όρου και το άκρως προβληματικό οικονομικό αποτέλεσμα.
- Κακή ήταν και η διαχείριση στην υπερασπιστική γραμμή του Δήμου μας, κατά τη συζήτηση της προσφυγής της εταιρίας. Όσοι διαθέτουν τον κοινό νου κατανοούν ότι το επιχείρημα πως δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει ο τελικός μειοδότης του διαγωνισμού δεν ευσταθεί. Γι αυτό άλλωστε καταρρίφθηκε και στα δυο στάδια εκδίκασης των προσφυγών.
- Ο κ. Σαραούδας και ενώ είχαμε δικαστική διαμάχη με την εν λόγω εταιρία υπογράφει άλλη σύμβαση μαζί της στις 16.12.2020, αντί να αναβάλλει κάθε σχέση μέχρι να διευθετηθεί το θέμα επ ωφελεία του Δήμου Μεταμόρφωσης
- Η ευθύνη βαρύνει προσωπικά τον κ. Σαραούδα, δείχνοντας μια μεγάλη ανεπάρκεια στη διαχείριση τέτοιων σημαντικών θεμάτων.


                                                                            Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου