Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Συναίνεση ζητά ο κ. Σαραούδας...για να αποφασίσει στη συνέχεια μόνος του


  Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση στην προηγούμενη ανακοίνωσή της για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας ζήτησε από τον κ. Σαραούδα να δεσμευτεί ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνουν και αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (του οργάνου που έχει τη δικαιοδοσία να αποφασίσει), εκεί όπου έχει δοτή (από το νόμο Θεοδωρικάκου) πλειοψηφία. 

  Οι εκκλήσεις του κ. Σαραούδα να "συζητήσουμε μαζί", "να συνεργαστούμε", "να φανούμε αντάξιοι των πολιτών" είναι απλά επικοινωνιακά τερτίπια. Μπορούν να έχουν αντίκρισμα αν ακολουθούνται και από πράξεις, αλλιώς είναι λόγια κενά περιεχομένου, με στόχο την υλοποίηση όσων επιθυμεί ο ίδιος και κάποια συμφέροντα.  Η λογική "ελάτε να νομιμοποιήσετε μια διαδικασία με την παρουσία σας και εγώ θα αποφασίσω ότι και αν πείτε" δεν είναι λογική αντάξια των πολιτών που μας εμπιστεύθηκαν, δεν είναι προς το καλό του τόπου μας, τα οποία επικαλείται στην επιστολή του, σαν να είναι ο αποκλειστικός εκφραστής τους. 

  Αν επιθυμεί τη συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Σαραούδας μπορεί να την πετύχει: Να δεσμευτεί ότι οι αποφάσεις του άμεσα εκλεγμένου από το λαό της πόλης σώματος, δηλαδή του δημοτικού συμβουλίου, θα γίνουν και αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, όταν φτάσει εκεί το ΣΒΑΚ. Τα άλλα είναι προφάσεις για να ολοκληρώσει ένα σχέδιο που δεν έχει συζητηθεί με τους πολίτες όπως πρέπει, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις που εξυπηρετούν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα. Γι' αυτό και αρνηθήκαμε τη συμμετοχή μας στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και σε σύσκεψη των επικεφαλής, το προηγούμενο Σάββατο 24/10/2020.

 Αυτονόητο είναι ότι δεν θα συμμετέχουμε στην σημερινή (26/10/2020) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια, μαζί με όλες τις δυνάμεις που επιθυμούν το ίδιο, θα αναζητήσουμε τον τρόπο να μην κλείσει το σημαντικό αυτό θέμα για την πόλη μας, με μια ετσιθελική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

  Είναι καλό οι πολίτες να γνωρίζουν ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η έκφραση γνώμης για το θέμα, είναι ένα στάδιο υποχρεωτικό ως διαδικασία, για να εισαχθεί το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή που έχει και την - εκ του νόμου Θεοδωρικάκου - αρμοδιότητα. Το δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ αποφασίζει. 

 Ταυτόχρονα, η κατάσταση που βλέπουμε όλοι μας είναι μια καλή ευκαιρία να κατανοήσουμε πόσο αντιδημοκρατικές είναι οι αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες στην ζωή των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου