Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Η Συμμαχία Πολιτών δε συμμετέχει στη συνεδρίαση του ΔΣ για το ΣΒΑΚ

  Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση σε δημοτικό συμβούλιο του Ιουνίου 2020 ζήτησε την αναβολή της συζήτησης για το ΣΒΑΚ επειδή, εκτός των άλλων, υπάρχει σοβαρό κενό στη διαβούλευση με τους κατοίκους της πόλης μας. Επισημάναμε ότι "Εκ των άνω" δε μπορούν να περάσουν αλλαγές που καθορίζουν τις ζωές μας για δεκαετίες. 


  Τρεις μήνες μετά η δημοτική αρχή επιχειρεί να εισάγει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να έχει γίνει καμία προσπάθεια ουσιαστικής διαβούλευσης και σε συνθήκες "τηλεδιάσκεψης". Το επιχείρημα ότι "αν δεν καταλήξουμε τώρα θα χάσουμε την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου" είναι διάτρητο και αν αφορά κάποιον είναι τη δημοτική αρχή που παλινδρομεί επί ένα χρόνο. Το θέμα δεν πρέπει να εισαχθεί στο δημοτικό συμβούλιο επειδή αν συζητηθεί (ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας) πάει για ψήφιση στην Οικονομική Επιτροπή, εκεί όπου οι πραξικοπηματικές νομοθετήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν δημιουργήσει πλαστές πλειοψηφίες για τις διοικήσεις. 


  Πριν μέρες γνωστοποιήσαμε σε εκπροσώπους των κατοίκων ότι η θέση μας είναι να μη συζητηθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό και οπωσδήποτε να μη συζητηθεί χωρίς τη δέσμευση της δημοτικής αρχής ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου (όταν αυτές ληφθούν) θα είναι δεσμευτικές για την Οικονομική Επιτροπή. Μετά από επικοινωνία με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων και επιλέχθηκε κοινή στάση: Δε συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του ΔΣ. Ερωτηματικό αποτελούσε το σκορποχώρι του κ. Καρπέτα (του κ. Π....ή του κ. Κ..... ή του κ. Σ....), το οποίο, εντέλει, ανακοίνωσε ότι δε θα δώσει το παρών. Φυσικά είμαστε σε αναμονή, επειδή, τυχαία, μπορεί 2-3 να μπουν και να γίνει απαρτία, αφού έχει ξαναγίνει. 


 Η διοίκηση του κ. Σαραούδα πρέπει να αφήσει κατά μέρος τα τεχνάσματα, τα διλλήματα (θα χάσουμε τα λεφτά του Πράσινου Ταμείου) και τις μεθοδεύσεις που ακολουθεί σε μείζονα σοβαρά ζητήματα, όπως και στο ΣΒΑΚ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα συναινέσουμε σε ρυθμίσεις που εξυπηρετούν το επερχόμενο Mall.  

  • Η διαβολική σύμπτωση το ΣΒΑΚ να αποκόπτει την είσοδο στην Εθνική Οδό και στέλνει τα αυτοκίνητα στην έξοδο του Mall, σε συνδυασμό με το σαμποτάρισμα της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το Mall από τον κ. Σαραούδα, μας δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Με τις παρατάξεις "Καρπέτα", σε αυτό το κομμάτι, ίσως μπορούν να βρουν κοινό τόπο. Ο ένας θεωρεί πως είναι "μικρός" για να τα βάλει με το Mall, οι άλλοι το θέλουν διακαώς, άκρη θα βρεθεί. 
  • Στη σοβαρή υπόθεση Λεβεντάκη, 65 μέρες μετά, ο Δήμος δεν έχει ορίσει νομική εκπροσώπηση αναθέτοντας μόνο στη νομική του υπηρεσία να το χειριστεί, την ώρα που ομολογεί με τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής (για αναθέσεις υποθέσεων σε εξωτερικούς δικηγόρους) ότι η νομική υπηρεσία του Δήμου δεν προλαβαίνει. ΄Έτσι, η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της ευρύτερης περιοχής τείνει να σκεπαστεί μέσα στους καπνούς της και τη λήθη. Ίσως κάποτε ο Δήμος κληθεί να ενισχύσει και τον "καημένο τον επιχειρηματία που έπαθε τέτοια ζημιά" - τα ακούσαμε και αυτά.
  • Στη σοβαρή υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων η δημοτική αρχή εκτελεί τις εντολές της Περιφέρειας, δηλαδή του κ. Πατούλη. Μας έστειλαν το μελετητή που θα εκπονήσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, σύμφωνα με το τι επιθυμεί ο ίδιος, δηλαδή αυτός που τον πληρώνει, δηλαδή η Περιφέρεια. Ο Δήμος απών. Σέρνεται πίσω από την Περιφέρεια, πίσω από την κυβέρνηση, πίσω από υπουργούς - κομματάρχες, που πρόσφατα μάλωσαν και κάποιους επειδή τους άσκησαν κριτική στο δημοτικό συμβούλιο.   
Ελπίζουμε η δημοτική αρχή και ειδικά ο κ. Σαραούδας να συνέλθουν και να αλλάξουν πορεία στα σοβαρά ζητήματα της πόλης. Όσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι υποταγμένη στο Κόμμα, την Κυβέρνηση, στον Υπουργό, τα Συμφέροντα ή στο φόβο της, η πόλη θα γράφει ζημιές.


 Για τη Συμμαχία Πολιτών


Βασίλης Καραβάκος 

επικεφαλής 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου