Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Ζητάμε από τον κ. Σαραούδα να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Β. Καραβάκος έλαβε επιστολή από τον κ. Σαραούδα για την υπόθεση του ΣΒΑΚ, (φωτογραφία) η οποία απαντήθηκε με το κείμενο που ακολουθεί μετά την επιστολή




Η απάντησή του είναι η ακόλουθη: 


Μεταμόρφωση 20/10/2020

κ. Δήμαρχε,

Απαντώ με την παρούσα στην επιστολή μας στείλατε σήμερα, σε σχέση με το ΣΒΑΚ.

η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση από την ίδρυσή της έχει ως προτεραιότητα το συμφέρον της πόλης και όχι το παραταξιακό συμφέρον. Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, το αποδεικνύουμε και σήμερα.

Έχουμε επιτελέσει το καθήκον μας, ακόμα και αν μας κόστισε σε ψήφους και υποστήριξη. Για παράδειγμα, στην υπόθεση του 2ου Λυκείου, όταν εσείς μαζί με τον κ. Καρπέτα απορρίψατε την πρότασή μας για την άμεση ανέγερση στο οικόπεδο του ΟΣΚ, προκειμένου να αποφύγετε τη δυσαρέσκεια κατοίκων του Προφήτη Ηλία. Σήμερα βέβαια δεν έχετε κανένα ενδοιασμό να κομπάζετε για το 2ο Λύκειο (που εσείς καταψηφίσατε) και να το παρουσιάζετε ως έργο της δικής σας δημοτικής αρχής. Τότε που έπρεπε να σταθείτε “αντάξιοι των ευθυνών σας” τις αποποιηθήκατε. Λίγο δύσκολο λοιπόν να μας καλείτε σήμερα, εσείς εμάς.


Ακόμα ένα παράδειγμα η υπόθεση Κούρου, του γνωστού οικοπέδου των 1.930.00 (με 256.000 αντικειμενική) που προσπάθησε να μας φορτώσει η προηγούμενη δημοτική αρχή. Τότε που αρνηθήκατε να προσυπογράψετε και να ισχυροποιήσετε τις προσφυγές που σήκωσαν οι παρατάξεις Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση και Νέοι Ορίζοντες (του κ. Χαρίση). Δεν ήσασταν φυσικά ο μόνος που αρνήθηκε να συστρατευθεί αλλά εσείς μας εγκαλείτε (συγκαλυμμένα) τώρα.


Η υπόθεση του ΣΒΑΚ είναι δική σας αποκλειστικά ευθύνη. Όπου κληθήκαμε ήμασταν παρόντες στη συζήτηση. Δεν κληθήκαμε όμως σε καμία συζήτηση στις γειτονιές, έστω και αυτές των 20-30 ανθρώπων. Επιλέξατε να τις διαχειριστείτε μόνος σας. Τώρα που συναντάτε δυσκολίες στο σχέδιο θυμηθήκατε τη “δημιουργική συμμετοχή”, στις συναντήσεις με τους κατοίκους ήμασταν περιττοί.


κ. Σαραούδα, η Συμμαχία Πολιτών σας επεσήμανε στο δημοτικό συμβούλιο του Ιουνίου ότι η διαβούλευση είναι ανεπαρκής. Ένας εγγενής λόγος είναι και η δυσκολία που έχετε στην δημόσια αντιπαράθεση θέσεων και απόψεων, αλλά δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Ως δημοτική αρχή οφείλετε να επιδιώξετε τη μέγιστη συμμετοχή και εσείς αυτό δεν το κάνατε. Μπορείτε και πρέπει να το κάνετε τώρα.


Η βασική μας θέση είναι ότι το ΣΒΑΚ δεν πρέπει να εξυπηρετεί το επερχόμενο Mall (αυτό που εσείς θεωρείτε ότι είμαστε “μικροί” για να αντιμετωπίσουμε) σε βάρος της πόλης. Η τελική κατάληξη του σχεδίου (έχουμε και εμείς μπερδευτεί ποια είναι) ευνοεί το Mall, αντί να αποθαρρύνει την κίνηση προς εκεί. Σε συνδυασμό με την αγνόηση εκ μέρους σας της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου κατά της δημιουργίας Mall δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τις προθέσεις σας.


Γνωρίζουμε ότι την απόφαση για το ΣΒΑΚ θα την πάρει η οικονομική επιτροπή εκεί όπου, παρά το εκλογικό αποτέλεσμα, έχετε τεχνητή πλειοψηφία, η οποία δεν απορρέει από το εκλογικό σώμα, αλλά από μεταγενέστερο νομοθέτημα. Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και η οποιαδήποτε κατάληξή της δεν έχει πρακτική σημασία. Ζητάμε από εσάς καθαρή πολιτική δέσμευση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση της λήψης οποιασδήποτε απόφασης από εμάς: Η όποια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είτε σας αρέσει είτε όχι, θα αποτελέσει και εισήγηση δική σας στην Οικονομική Επιτροπή, σεβόμενος έτσι το αποτέλεσμα της κάλπης. Τα “ενωμένοι”, “όλοι μαζί”, “να συνεννοηθούμε” έχουν αξία όταν υπάρχει και εκ μέρους σας ο σεβασμός του υπέρτατου εντολέα όλων μας, του εκλογικού σώματος. Αλλιώς οι εκκλήσεις να συζητήσουμε όλοι μαζί αλλά να αποφασίσετε μόνοι σας είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου, αποτελούν πολιτικάντικα τερτίπια, που σε καμία περίπτωση δεν ωφελούν την πόλη. "'Όλοι μαζί μπορούμε" κ. Σαραούδα, αλλά στο όλοι εμείς δε βάζουμε και το Mall


Εν αναμονή της θέσης σας


Βασίλης Καραβάκος

επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου