Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Να δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται

... Αύριο Παρασκευή χιλιάδες μαθητές της Γ' Λυκείου μπαίνουν στη δοκιμασία των Πανελληνίων εξετάσεων. Οι ίδιοι και οι οικογένειές τους πέρασαν ένα μακρύ χρονικό διάστημα με προσπάθεια και στερήσεις για να έρθει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Επειδή όμως πρόκειται για μια διαγωνιστική διαδικασία κάποιοι θα επιτύχουν και κάποιοι όχι.

  Πρέπει οι νέοι να γνωρίζουν ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, η ζωή είναι πολύ ευρύτερη από την επιτυχία σε κάποιες εξετάσεις. Η είσοδος σε κάποια σχολή δεν εξασφαλίζει την ευτυχία, η μη είσοδος δε συνεπάγεται την αποτυχία. Η προσπάθεια όλων αυτών των ετών, ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη, δεν πάει χαμένη. Είναι συσσωρευμένη γνώση, είναι εκπαίδευση, είναι πνευματικός πλούτος. Σε μια κοινωνία που αλλάζει ραγδαία και οι περισσότεροι θα αλλάξουν επάγγελμα κατά τη διάρκειά της, όλος αυτός ο πλούτος είναι χρήσιμος.

 Αυτό που κρίνει τη ζωή μας είναι η πορεία στη βάση αξιών και αρχών, η θέληση για δημιουργία, η προσπάθεια για μόρφωση.  Θέλουμε να ευχηθούμε σε όλους να δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται, όπως οι ίδιοι το επιθυμούν.  Κι αν όχι...η ζωή είναι μπροστά τους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου