Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Να διοργανώσει ο Δήμος τις εκδηλώσεις Ιουλίου - Αυγούστου



Για μια ακόμα φορά, βρισκόμαστε στα μέσα Ιουνίου και ο Δήμος Μεταμόρφωσης κινείται εν κρυπτώ στην υπόθεση των εορταστικών εκδηλώσεων της 19-20 Ιουλίου και 5-6 Αυγούστου (Προφήτη Ηλία και Σωτήρος).


Για μια ακόμα χρονιά φαίνεται ότι οι εκδηλώσεις που θα έπρεπε να διοργανώνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης, εκχωρούνται σε ιδιώτες, με σκοπό το επιχειρηματικό όφελος κάποιων λίγων. Για μια ακόμα χρονιά η πόλη θα θυμίσει “μεγάλη λαϊκή πίστα”, με σωρεία προβλημάτων για τους πολλούς και, ενδεχομένως, κέρδη για λίγους.


Και το 2016 και το 2017 καλέσαμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει να ταυτίζεται με ιδιωτικά συμφέροντα και να αναλάβει, επιτέλους, τη διοργάνωση των εκδηλώσεων από μόνη της. Οι κεντρικές εκδηλώσεις στις μεγάλες γιορτές της πόλης πρέπει να είναι ευθύνη του Δήμου, ώστε έτσι να διασφαλίζεται η ποιότητά τους, η λειτουργία της πόλης και να είναι εφικτή η διάχυση των όποιων ωφελημάτων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών (χωρίς να επωμίζονται τεράστια ρίσκα).


Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ακριβώς το αντίθετο: Όλη η πόλη λειτουργεί προς όφελος κάποιων ιδιωτών (μετρημένων στα δάχτυλα τους ενός χεριού), το πολιτιστικό προϊόν δεν εχει σχέση με τους στόχους και τις επιθυμίες μας, στη συνείδηση των πολιτών ταυτίζεται με πολιτιστικές λογικές άλλου είδους (λαϊκές πίστες).


Για μια ακόμα φορά η πόλη εγκλωβίζεται στις προσωπικές διαπραγματεύσεις του κ. Καρπέτα - και ολίγων πέριξ αυτού- με ενδιαφερόμενους ιδιώτες και το δημοτικό συμβούλιο απλά θα επικυρώσει, περί τα τέλη Ιουνίου, με το σήκωμα του χεριού των συμβούλων της δοίκησης, αυτές τις διαπραγματεύσεις. Για μια ακόμα φορά η δημοκρατία πάει περίπατο, η διαφάνεια ακούγεται σαν καλαμπούρι, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα επιφυλλάξουν για τον εαυτό τους το ρόλο του σιωπηρού χειροκροτητή των αποφάσεων κάποιων ολίγων και η πόλη θα κάνει ακόμα ένα βήμα προς τα πίσω. Θα θέλαμε να καλέσουμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τις βλαπτικές για την πόλη συμπεριφορές. Δυστυχώς ξέρουμε ότι θα πάει στο βρόντο μια τέτοια έκκληση.


Αυτό που μπορούμε όμως να διαβεβαιώσουμε είναι ότι οι γιορτές της πόλης, το καλοκαίρι του 2020 θα διοργανωθούν από το φυσικό τους φορέα, το Δήμο της Μεταμόρφωσης. Από το καλοκαίρι του 2020 τις “λαϊκές πίστες” ιδιωτών θα τις αντικαταστήσουν οι αυθεντικές, ποιοτικές εκδηλώσεις, με στόχο την ανάδειξη της πόλης, ως πόλης πολιτισμού, τη ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή στη γιορτή όλων των πολιτών, την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σε όλες τις γειτονιές της πόλης, τη διάχυση των ωφελημάτων σε πολλούς, την αναβάθμιση του ονόματος της πόλης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου