Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Με τον Κηφισό στο επίκεντρο!

Πραγματοποιήθηκε το River Party 2017 της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση


Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το River Party 2017. Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, στην προσπάθεια να αναδείξει τις φυσικές ομορφιές και τις δυνατότητες του Κηφισού διοργάνωσε μια πρωτοποριακή εκδήλωση στην όχθη του Κηφισού, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πέρασαν από το χώρο της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια συνοπτική παρουσίαση του ποταμού, του θεσμικού πλαισίου που το διέπει, τις προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν γίνει και την προοπτική που υπάρχει από τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλη Καραβάκο. “Το φυσικό περιβάλλον είναι προτεραιότητα για τη Συμμαχία Πολιτών. Το Κτήμα Δηλαβέρη και ο Κηφισός είναι τα δύο σημαντικότερα κεφάλαια στην υπόθεση αυτή στη Μεταμόρφωση. Είμαστε σήμερα εδώ για να γνωρίσουμε το ποτάμι, τις δυνατότητές του και να αναζητήσουμε τις λύσεις” ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργου Καραμέρου, ο οποίος εξήρε την πρωτοβουλία της Συμμαχίας Πολιτών και του επικεφαλής της. “Αυτές οι εκδηλώσεις βοηθάνε να αναδειχθεί ο χαρακτήρας του ποταμού” σημείωσε ο Γιώργος Καραμέρος.Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μας με τη Μεταμόρφωση, που είναι ένας Δήμος με μεγάλες περιβαλλοντικές ανάγκες....Δυστυχώς το περιβάλλον δεν είναι προτεραιότητα για τις περισσότερες δημοτικές αρχές....Υπάρχει σοβαρό θεσμικό ζήτημα σε σχέση με τις αρμοδιότητες και τις δυνατότητες της αυτοδιοίκησης. Αυτές πρέπει να είναι οι μεταρρυθμίσεις και όχι οι περικοπές που βλέπουμε. Σας συγχαίρω για το σεβασμό στο περιβάλλον, για την ανακύκλωση που κάνετε στα απόβλητα της εκδήλωσης.... σας εύχομαι στο εγγύς μέλλον και με θεσμικό ρόλο να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να κάνουμε ότι μπορούμε για τον πλούτο της Μεταμόρφωσης και της Αττικής που είναι το περιβάλλον” κατέληξε ο Γιώργος Καραμέρος

Ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Παντελής Βλασσόπουλος μίλησε για ένα θέμα που ξεπερνά τα όρια της Μεταμόρφωσης, αφορά όλο το λεκανοπέδιο. “Αντίστοιχης σημασίας είναι το κτήμα Δηλαβέρη στη Μεταμόρφωση, το Κτήμα Φιξ στο Ηράκλειο, όπου προ ετών διοργανώσαμε μεγάλες εκδηλώσεις , με συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών, στην προσπάθεια να αναδείξουμε το χώρο” τόνισε ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης τόνισε ότι το σημαντικό είναι η προσπάθεια της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση να αναδείξει τα ζητήματα του περιβάλλοντος. “Αυτά πρέπει να είναι πρωτεύοντα ζητήματα για τις κοινωνίες μας” είπε χαρακτηριστικά. “Για να προστατευθεί το ποτάμι χρειάζεται να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι Δήμοι, εν προκειμένω ο Δήμος Μεταμόρφωσης. Εμείς έχουμε παρόμοια εμπειρία από το ρέμα Σαπφούς... Η σημερινή μας συμμετοχή ας είναι μια αφετηρία για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει”.

Ο Πέτρος Μπαστέας, εργαζόμενος της ΕΥΔΑΠ αναφέρθηκε αναλυτικά στα ζητήματα του ΚΕΛ Μεταμόρφωσης και της απόφασης για μεταφοράς της λειτουργίας του σε ιδιώτη. “Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα της διαχείρισης του νερού και της αποχέτευσης από ιδιώτες σε πολλές χώρες είμαστε αντίθετοι στην εκχώρηση της λειτουργίας της ΕΥΔΑΠ σε ιδιώτες.” Παρουσιάζοντας στοιχεία εξήγησε γιατί δεν είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας η ιδιωτικοποίηση. “Εξαιτίας των εμπειριών έχουμε την επανακρατικοποίηση του νερού. Οι εμπειρίες ήταν τραυματικές από τους ιδιώτες.... Στις Βρυξέλλες πριν λίγο καιρό ο ιδιώτης διαχειριστής έριχνε ανεπεξέργαστα τα λύματα στο ποτάμι για δέκα ημέρες, επειδή δεν μπορούσε για λόγους κόστους να αντικαταστήσει ένα μηχάνημα



Το κλείσιμο της συζήτησης ακολούθησε γιορτή μέχρι αργά το απόγευμα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα οι:
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος πρώην δήμαρχος Πεύκης
Δημήτρης Ρεντζής δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης
Χρήστος Καρβουνάς πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού επιχειρηματικού επιμελητηρίου
και εκπρόσωποι συλλόγων της Μεταμόρφωσης.





Βασίλης Καραβάκος - Γιώργος Καραμέρος



Γιώργος Καραμέρος







Παντελής Βλασσόπουλος




Λευτέρης Μαγιάκης



Πέτρος Μπαστέας



Λ. Μαγιάκης-Β. Καραβάκος-Γ. Θεοδωρακόπουλος 


Λ. Μαγιάκης-Β. Καραβάκος - Γ. Καραμέρος - Π. Βλασσόπουλος



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου