Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Μας κόστισε λίγο παραπάνω...400.000 για την ακρίβεια

...
 Πριν λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε ο βρεφονηπιακός σταθμός στην Καναπίτσα. Πρόκειται για ένα έργο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, δηλαδή εξολοκλήρου με χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση παραβρέθηκε στα εγκαίνια με αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τους Βασίλη Τριάντο, Αργύρη Σκοπελίτη, Ντίνα Μπλέτσα. 

 Η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών που στηρίζουν την οικογένεια και το παιδί είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση. Καλύπτουν ανάγκες ζωτικής σημασίας, πολύ περισσότερο σήμερα, που η κρίση στενεύει τις επιλογές των κατοίκων της Μεταμόρφωσης. Με αυτό το πρίσμα αντιμετωπίσαμε το συγκεκριμένο βρεφονηπιακό σταθμό και καθ' όλη τη διάρκεια του έργου πιέσαμε τη δημοτική αρχή για την ταχεία ολοκλήρωσή του.

 Μόνο που, για ακόμα μια φορά,  η δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης κατάφερε και αυτό το έργο να μην εκτελεστεί εντός προθεσμιών, δηλαδή να μην ολοκληρωθεί στις 31.12.2015, όπως είχε συμβατική υποχρέωση και να μην χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου.  Το αποτέλεσμα ήταν να επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος πολίτης με 400.000 ευρώ (σε συνολικό ποσό 1.000.000 ευρώ).

 Για την καλύτερη κατανόηση να παραθέσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου υλοποίησε αντίστοιχο έργο, με την ίδια αφετηρία, ύψους 2.000.000 ευρώ, το υλοποίησε εντός προθεσμιών και χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά με πόρους ευρωπαϊκούς.

 Η εκτέλεση ενός έργου που χρηματοδοτείται από άλλους εντός των προθεσμιών που προβλέπουν οι συμβάσεις δεν είναι κατόρθωμα. Είναι το στοιχειώδες για μια δημοτική αρχή, όπως κάνουν οι περισσότερες που υλοποιούν αντίστοιχα έργα. Στη Μεταμόρφωση όπως δείχνουν τα γεγονότα αυτό δεν είναι εφικτό.

Η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής σε θέματα επιχειρησιακά έχει επιπτώσεις πρακτικές στη ζωή της πόλης. Το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Δήμος Ηρακλείου κατέθεσε έτοιμη μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής για νέο βρεφονηπιακό σταθμό, τον οποίο πήρε και ήδη κατασκευάζεται. Η δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης, παρ' ότι διοικεί το Δήμο από το 2011 δεν έχει κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση

 Όταν οι άλλοι πράττουν τα αυτονόητα (μελέτες, σχεδιασμό, διεκδίκηση) η Μεταμόρφωση απλά παρατηρεί

  Το θέμα της  καθυστέρησης και της επιβάρυνσης των πολιτών με 400.000 ευρώ το είχε θέσει σε δημοτικό συμβούλιο, τον Οκτώβριο του 2016, ο επικεφαλής  της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος. Ακούστε το σχετικό ηχητικό ΕΔΩ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου