Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Τα προβλήματα στο νεκροταφείο είναι επιλογή της δημοτικής αρχής

...
 Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση έγινε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για το ζήτημα των σχέσεων εργασίας των εργαζομένων.

 Η πρόταση της δημοτικής αρχής για πρόσληψη 8μηνων συμβασιούχων στο νεκροταφείο, τη στιγμή που έχει τη δυνατότητα να προσλάβει μόνιμο προσωπικό, δείχνει την επιλογή της δημοτικής αρχής Καρπέτα να οδηγήσει τη λειτουργία του νεκροταφείου σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να φανεί ως μονόδρομος η ιδιωτικοποίησή του.

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλης Καραβάκος σημείωσε ότι:




  • Ενώ μπορείτε να προσλάβετε μόνιμο προσωπικό και να λυθεί άπαξ το πρόβλημα του νεκροταφείου, επιλέγετε να παίρνετε συμβασιούχους και σε λίγους μήνες να υπάρχει ξανά πρόβλημα στο νεκροταφείο.
  • Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, κεντρικά οργανωμένο, για τη διάλυση των υπηρεσιών και την παρουσίαση ως μονοδρόμου την ιδιωτικοποίηση.
  • Το είπε ανοιχτά ο επικεφαλής της παράταξης του ΠαΣοΚ που συμμετέχει - και είναι βασικό στέλεχος ο κ. Καρπέτας -  (ο κ. Κοιμίσης) στην πρόσφατη συνέλευση της ΚΕΔΕ.
  • Ο κ. Καρπέτας στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το θέμα απαντά σε ζητήματα που δεν έχουμε διατυπώσει (πχ προσλήψεις για να μειωθεί η ανεργία κλπ)
  • Η επιλογή αυτή, της ιδιωτικοποίησης είναι βλαπτική για το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση γενικότερα. 
  • Κοστίζει ακριβά 
  • Καταργεί στην ουσία το ΑΣΕΠ (αυτός που πληρώνει τον εργολάβο υποδεικνύει και ποιους θα προσλάβει).
Στην προσπάθεια του κ. Καρπέτα να δηλώσει "ανεξάρτητος" και "αυτόνομος" (εγώ πάω σε όλους δήλωσε) ο Βασίλης Καραβάκος υπενθύμισε ότι οι κκ Μ. Καρπέτας και Φ. Παπαδόπουλος συμμετείχαν στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης (και σε όλα τα σχετικά συνέδρια) στη συνάντηση του Αυτοδιοικητικού κινήματος υπό την προεδρία και με εισήγηση της κ. Φώφης Γεννηματά.

Εντύπωση προκάλεσε η προσπάθεια του κ. Καρπέτα να αρνηθεί τη συμμετοχή του στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα, του οποίου υπήρξε υποψήφιος για το ΔΣ της ΚΕΔΕ (δεν εξελέγη), λέγοντας ότι "εγώ μια παράταξη είμαι μόνος μου, από περιέργεια πάω παντού, πάω σε πολλά φόρα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου