Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Θεσμική απρέπεια σε βάρος της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου


- Τη θεσμική απρέπεια που διέπραξε κατά την ομιλία του στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του 1821 ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Καρπέτας ανέδειξε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος.


Η τοποθέτηση στο ΔΣ ΕΔΩ



  Η εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου είναι αυστηρά αφιερωμένη στην επανάσταση του 1821. Δεν είναι στη διακριτική ευχέρεια των θεσμικών παραγόντων, όπως ο Δήμαρχος, να την ταυτίζουν κατά το δοκούν με ότι άλλο αυτοί νομίζουν. Το πλαίσιο είναι καθορισμένο από την ελληνική πολιτεία.

  Στις 25 Μαρτίου κάθε χρόνου τιμάμε τον ξεσηκωμό του 1821. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε απόπειρα εμπλοκής της επετείου με τις πολιτικές και κομματικές επιδιώξεις, ειδικά θεσμικών παραγόντων, όπως ο Δήμαρχος μιας πόλης.

  Ο καθένας έχει δικαίωμα να είναι υπέρ ή κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει δικαίωμα να προπαγανδίζει τις απόψεις του, να κάνει εκδηλώσεις κλπ όχι όμως στο πλαίσιο μιας εθνικής γιορτής και ειδικά όταν είναι θεσμικός παράγοντας.

Οι εθνικές επέτειοι απαιτούν απόλυτο σεβασμό.

- Επιπλέον, στη σύντομη τοποθέτησή του ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών ανέδειξε δυο ζητήματα οικονομικής φύσης:

1. Αιτιολόγησε τη θέση της Συμμαχίας Πολιτών για τη μη αγορά λεωφορείου για τη δημοτική συγκοινωνία ύψους 150.000. Προσκόμισε και κατέθεσε στα πρακτικά τη σύμβαση του Δήμου Νέας Ιωνίας με τον Ο.ΣΥ. Α.Ε. από όπου νοικιάζει 3 λεωφορεία με μηνιαίο ενοίκιο 510 ευρώ + ΦΠΑ.
" Η διαφορά είναι μεγάλη για το ταμείο του Δήμου, είπε ο Βασίλης Καραβάκος. Οφθαλμοφανής. Δεν πρέπει να προχωρήσετε σε μια τέτοια αγορά, πρέπει να διερευνήσετε τη σύναψη αντίστοιχης σύμβασης με τον Ο.ΣΥ."

Για τη μίσθωση αυτή ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών έχει αναφερθεί προ 4μηνου στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς η δημοτική αρχή να έχει κάνει το παραμικρό για να διερευνήσει τις δυνατότητες να μην ξοδευτούν 150.000 ευρώ.

2. Ανέδειξε την αδικαιολόγητη δαπάνη των 7.000 ευρώ για τη διοργάνωση μιας ημερίδας (εταιρικής κοινωνικής ευθύνης). "Το κόστος διοργάνωσης  μιας τέτοιας ημερίδας στην αγορά είναι 1.200 - 1.400 ευρώ, με σημαντικό μάλιστα όφελος για τον επαγγελματία.
Ψάχνοντας τη Διαύγεια βρήκαμε ότι τη δουλειά την έχει πάρει μια ΚΟΙΝΣΕΠ η οποία συνδέεται με εταιρία που έχει επανειλημμένα πάρει έργα στο Δήμο μας (εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, γραφεία διασύνδεσης κ.α.), όλα με ανάθεση στο όριο των 20.000 + ΦΠΑ, όπου δε χρειάζεται διαγωνισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου