Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Στο φως της δημοσιότητας στοιχεία για την TTIP



  Στα τέλη του Οκτωβρίου 2015 η Συμμαχία Πολιτών διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης για την TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου) στα γραφεία της με το δημοσιογράφο Λεωνίδα Βατικιώτη. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν τη χρησιμότητα μιας τέτοιας ενημέρωσης, αφού όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια συμφωνία καταστροφική για τα συμφέροντα των πολιτών και ευεργετική για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

  Οι αποκαλύψεις ντοκουμέντων από τις διαπραγματεύσεις και τα ήδη συμφωνηθέντα από την Greenpeace ήταν η σπίθα για αλυσιδωτές αντιδράσεις, ακόμα και από αυτούς που όφειλαν να γνωρίζουν το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας Φ. Ολάντ.
Σε ομιλία του ανέφερε ότι «Ουδέποτε θα δεχτούμε να αμφισβητηθούν βασικές αρχές για τη γεωργία μας, τον πολιτισμό μας, την αμοιβαιότητα όσον αφορά την πρόσβαση στις δημόσιες αγορές.......Ως εκ τούτου, σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων, η Γαλλία λέει "όχι" στη διατλαντική συμφωνία ελευθέρων συναλλαγών, καθώς δεν τάσσεται υπέρ του ελεύθερου εμπορίου χωρίς κανόνες»
"...Μπορεί να είναι το τέλος της TTIP.." αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Independent, ενώ το θέμα έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στον ευρωπαϊκό τύπο

  Όλα τα στοιχεία που έρχονται στο φως δείχνουν ότι πρόκειται για μια συμφωνία που αν συναφθεί αλλάζει δραματικά τις συνθήκες εκατομμυρίων ανθρώπων προς το χειρότερο. Πρέπει να γίνει πράξη η πρόβλεψη του Independent, αυτό να είναι το τέλος της TTIP



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου