Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Παρουσιάστηκε το “Λαμόγια στο χακί” του Διονύση Ελευθεράτου

 

  Επίκαιρο περισσότερο από ποτέ το βιβλίο του δημοσιογράφου Διονύση Ελευθεράτου, παρουσιάστηκε στην εκδήλωση της Συμμαχίας Πολιτών, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.
  
Τα στοιχεία που περιλαμβάνει το βιβλίο αποδεικνύουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο την πραγματική εικόνα της Ελλάδας στα χρόνια της επταετούς δικτατορίας και καταρρίπτουν το μύθο περί “υγιούς οικονομίας”.


  'Όπως είπε στην παρουσίαση ο συγγραφέας Διονύσης Ελευθεράτος “όσο έψαχνα, τόσο μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή μου από όσα έβρισκα. Συνηθίσαμε να λέμε τα τελευταία χρόνια ότι μια σειρά νομοθετημάτων του μνημονίου ήταν πρωτοφανέρωτα στην ελληνική κοινωνία. Κι όμως, τα έβρισκα συνέχεια μπροστά μου, ως νομοθετήματα της χούντας που διέλυαν τις εργασιακές σχέσεις, άφηναν παντελώς απροστάτευτους τους εργαζόμενους, τα έδιναν όλα στο μεγάλο κεφάλαιο”.
   “Είναι μια πρωτοποριακή εργασία αυτή που έκανε ο Διονύσης Ελευθεράτος” είπε ο διευθυντής σύνταξης της Εφημερίδας των Συντακτών Γιάννης Σμυρλάκης. “Η ΕΦ.ΣΥΝ είχε την τιμή να παρουσιάσει αποσπάσματα του βιβλίου σε προδημοσίευση, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα το πόσο μύθος είναι η οικονομική επιτυχία της χούντας”.
   Ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλης Καραβάκος τόνισε ότι “....αποφασίσαμε την παρουσίαση του βιβλίου “Λαμόγια στο χακί” επειδή θέλαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στο Πολυτεχνείο με έναν ακόμα τρόπο, αυτόν της ενημέρωσης της κοινωνίας για το ποιο καθεστώς πολέμησαν οι φοιτητές το 1973. Τα ψέμματα περί δήθεν ευημερούσης Ελλάδας στα χρόνια της χούντας είναι διαδεδομένα σε κάποιο κοινό και πρέπει αυτοί οι άνθρωποι, ειδικότερα οι νέοι, να έχουν τα στοιχεία για να κρίνουν. Ο Διονύσης Ελευθεράτος, με τη συστηματική του εργασία παρουσιάζει με τεκμηριωμένο τρόπο την αλήθεια”.
Την παρουσίαση ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.





ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη Μεταμόρφωση
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση
ΤΗΛ: 6947891311 - 6945580673 facebook: Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου