Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Να σταματήσει η κοροϊδία. Δέκα χρόνια είναι αρκετά!

Μεταμόρφωση 4 Νοεμβρίου 2015

Εδώ και τρεις ημέρες το 1ο (και μοναδικό) Λύκειο Μεταμόρφωσης τελεί υπό κατάληψη. Οι μαθητές του διαμαρτύρονται για το στοίβαγμα 500 μαθητών σε ένα σχολείο προορισμένο για 250. Η δημιουργία του 2ου Λυκείου που θα εξομάλυνε την κατάσταση καρκινοβατεί εδώ και πολλά χρόνια, παραπάνω από δέκα.

Αποδείχθηκε με οδυνηρό τρόπο για μαθητές, καθηγητές και γονείς ότι οι ανταλλαγές εγγράφων και οι δημοσιοσχεσίτικες επαφές με υπηρεσιακούς αρμόδιους δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Αν προσθέσουμε σε αυτά και την αδιαφορία της δημοτικής αρχής, τότε αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απολύτως κατανοητό και αναμενόμενο.

Η Συμμαχία Πολιτών ζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Σεπτεμβρίου, δια του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Καραβάκου, την πραγματοποίηση ειδικής και αποκλειστικής συνεδρίασης για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου για να ληφθούν αποφάσεις για το θέμα του 2ου Λυκείου. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τη δημοτική αρχή.

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 14 Οκτωβρίου η συζήτηση του θέματος – που επεβλήθη από την παρουσία του συλλόγου γονέων του Λυκείου - δε μετουσιώθηκε σε απόφαση δράσης και διεκδίκησης και για μια ακόμα φορά έμεινε σε ευχολόγια.

Με λόγια και έγγραφα, λοιπόν, δεν φτιάχνονται σχολεία.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση προτείνει τη διεκδίκηση της άμεσης ανέγερσης σχολικού κτιρίου στο οικόπεδο του ΟΣΚ στην είσοδο της πόλης (Τατοΐου και Βενιζέλου). Το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει άμεσα τη σχετική απόφαση, να δημιουργήσει επιτροπή αγώνα με μαθητές, γονείς, καθηγητές και να επιδιώξει την άμεση προώθηση του αιτήματος στο υψηλότερο επίπεδο του Υπουργείου Παιδείας. Σε όλη αυτήν την προσπάθεια απαραίτητη είναι η διαρκής παρουσία των εκατοντάδων μαθητών, των γονιών τους και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η δημιουργία του 2ου Λυκείου μας αφορά όλους! Καμία ολιγωρία πια δεν είναι ανεκτή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου