Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Για τους δύο διαγωνισμούς 12 και 19 Αυγούστου


...
Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ


...

Σε δυο διαγωνισμούς, συνολικού ύψους περίπου 420.000 ευρώ πρόκειται να προβεί ο Δήμος Μεταμόρφωσης στις 12 και 19 Αυγούστου. Οι διαγωνισμοί αφορούν στην κατασκευή τοιχίου στο διαδημοτικό γήπεδο Μεταμόρφωσης Λυκόβρυσης και στην διάνοιξη και ασφαλτόστρωση οδών. Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δυο σημαντικά έργα, με ποσά αξιόλογα, πάνε σε διαγωνισμό στα μέσα Αυγούστου, όταν είναι γνωστό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ενδιαφερομένων βρίσκεται σε διακοπές.

Η διενέργεια τέτοιων διαγωνισμών, εντός του Αυγούστου έχει τον κίνδυνο της μειωμένης συμμετοχής, άρα και του λειψού ανταγωνισμού. Είναι κατανοητό από όλους ότι αυτό έχει επιπτώσεις στην έκπτωση που θα δοθεί, από όσους τελικά θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Με απλά λόγια, κινδυνεύει ο Δήμος να πληρώσει ακριβά αυτήν την βιαστική επιλογή του Αυγούστου, με συνακόλουθο όφελος του εργολάβου που θα το αναλάβει.

Η Συμμαχία Πολιτών πιστεύει ότι σε κάθε περίπτωση, όπου δεν υπάρχει ο χαρακτήρας του επείγοντος, απαιτείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή, ώστε ο ανταγωνισμός να ρίχνει τις τιμές΄, επ' ωφελεία του ταμείου του Δήμου. Ο Δήμος θα πρέπει να ενεργεί όπως ο κάθε πολίτης: Συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερες προσφορές για να επιτύχει την καλύτερη τιμή. Το αντίθετο, δηλαδή, από αυτό που κάνει η δρομολόγηση των διαγωνισμών λίγες μέρες πριν και μετά από το Δεκαπενταύγουστο.
Η Συμμαχία Πολιτών καλεί τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα στο μέλλον τέτοια θέματα. Με το δημοτικό ταμείο πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Δείτε τους δύο διαγωνισμούς στους εξής συνδέσμους:
 http://www.metamorfossi.gr/view_new/1700


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου