Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Μεταμόρφωση 05.06.2014

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Κάθε χρόνο και χειρότερα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει στα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον που ζούμε, στην πόλη μας και στη χώρα μας.

 Με συνοπτικές διαδικασίες στην Ελλάδα του μνημονίου πουλιούνται παραλίες και βουνά, προορίζονται για τσιμεντοποίηση εκτάσεις όπως το Ελληνικό, αλλάζουν χαρακτήρα αστικά άλση για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα όπως συμβαίνει με το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
Το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης περνά με διαδικασίες fast – truck από θερινά τμήματα της Βουλής, προκειμένου να αποχαρακτηριστεί ότι έχει απομείνει σε δάσος και να εκποιηθεί σε “επενδυτές”, να φτάσουν τα συγκροτήματα και οι εξοχικές κατοικίες “πάνω στο κύμα”.

Στην πόλη μας, τη Μεταμόρφωση οι λίγοι ακόμα ελεύθεροι χώροι είναι σε κίνδυνο.
Το κτήμα Δηλαβέρη βαλτώνει, με άμεσο κίνδυνο για τον ίδιο το χώρο, χωρίς να γίνεται ότι χρειάζεται για την κατοχύρωσή του.
Η παρακηφίσια περιοχή είναι εντελώς αφημένη στην τύχη της. 
Η έννοια του πρασίνου αποκτά περιθωριακό χαρακτήρα στη Μεταμόρφωση.
Στην πόλη μας δεν υπάρχει καμία πολιτική σε θέματα περιβάλλοντος και ο Δήμος πορεύεται με το “ότι προκύψει”
Η ποιότητα περιβάλλοντος έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ζωής των πολιτών.
Στην Ελλάδα της καταστροφής, της φτώχειας, της ανεργίας θεωρείται πολυτέλεια και ιδιαιτερότητα η πρόταξη θεμάτων που συνδέονται με αυτό.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση από την ίδρυσή της έχει στις προτεραιότητές της αυτά τα ζητήματα. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλούμε τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να προστατεύσουν το δημόσιο χώρο, να πρασινίσουν κάθε γωνιά της πόλης, να δείξουν έμπρακτα ότι το σε τι συνθήκες ζούμε μας ενδιαφέρει άμεσα.
Μέσα από συλλογικές μορφές να απαιτήσουν τη δραστηριοποίηση του Δήμου στην κατεύθυνση της προστασίας του δημόσιου χώρου, να υπερασπίσουν κάθε σπιθαμή δημόσιου χώρου, να πρασινίσουν κάθε ελεύθερη γωνιά της πόλης μας.

Η Συμμαχία Πολιτών θα κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου