Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Για τις παρατάσεις στις μισθώσεις

Για τις παρατάσεις στις μισθώσεις

Το θέμα των παρατάσεων των μισθώσεων του Δήμου Μεταμόρφωσης ήρθε στο χθεσινό ΔΣ (03.06.2014), όπου για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή έφερε παρατάσεις μισθώσεων που έχουν λήξει ή λήγουν σε λίγες μέρες.
1.       Στη συνεδρίαση παρενέβη ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος θέτοντας για μια ακόμα φορά τα σοβαρά ζητήματα που απορρέουν από την πρακτική της δημοτικής αρχής. “Από τον τρόπο εισαγωγής του θέματος φαίνεται η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή το θέμα. Αναφέρεται στην εισήγηση ότι το κόστος μεταφοράς και διαμόρφωσης, ενδεχόμενα, νέου χώρου καθιστά απαγορευτική τη μεταφορά. Κανείς όμως δεν φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο έναν υπολογισμό κόστους. Αυτός που αναφέρει το κόστος μεταφοράς ως απαγορευτικό παράγοντα οφείλει να το υπολογίσει και να μας το γνωστοποιήσει. Εδώ δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο. Λέτε ορθά ότι η προκήρυξη διαγωνισμού απαιτεί χρόνο. Μπορούσατε να το κάνετε 6,7 και 8 μήνες νωρίτερα και να μην έρχεστε στη λήξη να ζητάτε παρατάσεις με το επιχείρημα ότι δεν προλαβαίνετε. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι μετά τις παρατάσεις που δίνετε για τέλος του χρόνου θα προετοιμάσετε τις προκηρύξεις... Το βασικό δεν είναι αν κάνατε μειώσεις στα  ενοίκια, λίγο πάνω - λίγο κάτω από αυτό που σας υποχρέωνε ο νόμος. Το βασικό είναι αν οι τιμές που νοικιάζει ο Δήμος είναι αντίστοιχες αυτών της αγοράς.”
2.       Για μια ακόμα φορά στη συζήτηση δεν υπήρχαν στοιχεία για το πόσο πληρώνει ο Δήμος για κάθε κτίριο, ενώ αυτήν τη φορά οι εισηγήσεις δεν είχαν καν φτάσει στους δημοτικούς συμβούλους.
3.       Αξίζει να σημειωθεί ότι στις μισθώσεις που παρατάθηκαν συμπεριλαμβάνεται και  παιδικός σταθμός ο οποίος είναι κλειστός από το 2011.
4.       Η Συμμαχία Πολιτών υπογραμμιζει την ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων των φορολογουμένων. Οι σχετικές εισηγήσεις πρέπει να είναι τεκμηριωμένες με στοιχεία και σε γνώση όλων των ενδιαφερομένων. Τα θέματα που αφορούν μισθώσεις πρέπει να έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο έγκαιρα, ικανό χρονικό διάστημα πριν τη λήξη τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να επιτευχθούν οι καλύτερες τιμές για το Δήμο.

Μπορείτε να δείτε την τοποθέτηση του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=PTvHQPNPh90     από το 52:55 εως το 56:40


Δεληγιάννη 8,  Μεταμόρφωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου