Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Να σταματήσουμε το ξεπούλημα του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Μεταμόρφωση 10.06.2014

Να σταματήσουμε το ξεπούλημα του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε το τελευταίο διάστημα η μεταβίβαση του οικοπέδου και των κτιρίων του Υπουργείου Γεωργίας, όπου στεγάζεται το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικών Ερευνών, στα σύνορα Λυκόβρυσης – Μεταμόρφωσης στο Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

  Η έκταση αυτή συμπεριλαμβάνει και τους αθλητικούς χώρους του διαδημοτικού αθλητικού κέντρου Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης, σύμφωνα με την δημοσιευμένη αγγελία του ΤΑΙΠΕΔ

  Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι το ξεπούλημα δημόσιου χώρου και η δημιουργία εμπορικού πάρκου στο συγκεκριμένο χώρο είναι ενέργεια ευθέως εχθρική προς τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών τόσο της Μεταμόρφωσης όσο και της Λυκόβρυσης.

  Εντάσσεται στη λογική του ξεπουλήματος, της διάλυσης των όποιων μέτρων προστασίας της κοινωνικής και εμπορικής ζωής των πόλεων. Είναι ένα ακόμα βήμα στην πορεία να μην μείνει κανέναν εργαλείο ανάπτυξης στα χέρια του κοινωνικού συνόλου, στο “μπιρ- παρά” ξεπούλημα στους αετονύχηδες “επενδυτές”.

  Η αντίδραση των τοπικών κοινωνιών πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική. Οι δημοτικές αρχές της Μεταμόρφωσης και της Λυκόβρυσης – Πεύκης πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με ευρεία ενημέρωση των πολιτών, με κινητοποίηση όλων των φορέων, συλλόγων και δημοτικών παρατάξεων, μακριά από λογικές “δημοσιοσχεσίτικες”, “αξιοποίησης γνωριμιών” κλπ.

Λέμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα του δημόσιου χώρου, ΟΧΙ στην ψευδεπίγραφη “ανάπτυξη”.

Προστατεύουμε τις πόλεις μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου