Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Όσο μιλάτε τόσο εκτίθεστε

Όσο μιλάτε τόσο εκτίθεστε

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, δείχνει, για μία ακόμη φορά, ότι ζει σε άλλη διάσταση και “ξαναχτυπά”, συνεχίζοντας στους ίδιους τόνους σε σχέση με τις επιλογές του στην κατασκευή “Mall” στην περιοχή μας.
Σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή τηλεόραση αναφέρει, σχετικά με τη χωροθέτηση εμπορικού κέντρου (αλά Mall) στη Μεταμόρφωση: «Aυτά είναι ανόητες ιδεοληψίες τις οποίες κάποιοι εκμεταλλεύονται! Ξέρετε χώρα που θα αρνηθεί επενδύσεις 300 ή 500 εκατομυρίων; Το σκιάχτρο του “Mall” επινοήθηκε για κάποιους λόγους. Γιατί να μην γινόταν “Mall” σε μια περιοχή που είναι τριτοκοσμική; Υπάρχει μια σπέκουλα ότι το “Mall” θα κλείσει τα μαγαζιά! Ποια θα κλείσει; Ίσα - ίσα θα ανέπτυσσε την αγορά! Το θέμα του “Mall” κατασκευάστηκε... είναι ανύπαρκτο θέμα».
Σύμφωνα με στοιχεία (οικονομικά, αρχιτεκτονικά, κοινωνιολογικά), που μπορεί πολύ εύκολα να αναζητήσει, η κατασκευή των περιώνυμων εμπορικών χωριών και πολυκαταστημάτων στις διάφορες περιοχές της χώρας ουδέποτε λειτούργησε οργανικά με τον υπόλοιπο εμπορικό αλλά και κοινωνικό ιστό της κάθε περιοχής. Το αντίθετο μάλιστα. Τοπικές αγορές εξαφανίστηκαν ουσιαστικά λόγω της δημιουργίας τους.
Ο κ. Καρπέτας για μια ακόμα φορά προσπαθεί να συνδέσει την εξυγίανση (και την ένταξη στο σχέδιο) της περιοχής με τη χωροθέτηση εμπορικών κέντρων, με σκοπό να θολώσει τις πραγματικές στοχεύσεις του  και να πάρει με το μέρος του τους κατοίκους του Λόγγου που ταλαιπωρούνται από την υπάρχουσα κατάσταση. Η λύση είναι απλή, την είχαμε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο: ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση, δηλ. Χρήσεις γενικής κατοικίας.
Και η περιοχή στο σχέδιο και οι ιδιοκτησίες των πολιτών τακτοποιημένες. Οι μόνοι που θίγονται σε μια τέτοια περίπτωση είναι όσοι επιθυμούν το δωράκι της αλλαγής χρήσης γης, με τη δημιουργία, κατά παρέκκλιση, εμπορικών κέντρων.
Ερωτηματικά δημιουργεί επιπλέον η τοποθέτησή του ότι πρόκειται για ένα “σκιάχτρο”, για ένα “εφεύρημα”, για μια “φαντασία που δημιουργήθηκε από φθηνούς πολιτικάντηδες, κάτι που δεν υπάρχει καν στον ορίζοντα”, και την ίδια στιγμή, ο Δήμαρχος της πόλης γνωρίζει που θα γίνει ακριβώς και πόσο θα κοστίσει. Πως είναι δυνατόν να γίνεται τόση συζήτηση για κάτι που δεν θα γίνει και ταυτόχρονα να είναι πολύ θετικό για την πόλη που θα γίνει;
Η Συμμαχία Πολιτών είναι αντίθετη με τη χωροθέτηση πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων εντός του οικιστικού ιστού της πόλης. Ως δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσει την τοπική αγορά από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργούν οι αναιτιολόγητες αλλαγές χρήσεων γης. Θα λάβει πρακτικά μέτρα για να στηρίξει, τον εμπορικό και επαγγελματικό κόσμο της Μεταμόρφωσης, ιδιαίτερα στη σημερινή καταστροφική συγκυρία.
Ο κ. Καρπέτας και όσοι στήριξαν εκείνη τη νύχτα του Ιουνίου του 2012 στο δημοτικό συμβούλιο την εν κρυπτώ χωροθέτηση εμπορικών κέντρων στο Λόγγο είναι υπόλογοι στους κατοίκους της Μεταμόρφωσης. Αντικειμενικά εξυπηρετούν συμφέροντα αντίθετα με αυτά των κατοίκων της Μεταμόρφωσης.

Για τη Συμμαχία Πολιτών
Βασίλης Καραβάκος
υποψήφιος Δήμαρχος Μεταμόρφωσης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου