Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Διευκρινήσεις περί "χρίσματος"

Σε σχέση με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.aftodioikisi.gr ( http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/xefitronoun-antartes-sto-siriza-no-2 )η δημοτική κίνηση Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση έστειλε την ακόλουθη επιστολή προς τον διευθυντή της ιστοσελίδας:



Μεταμόρφωση, 18.02.2014

κ. Διευθυντά,
με αφορμή το δημοσίευμα της έγκριτης ιστοσελίδας σας aftodioikisi.gr που αναφέρεται στην επιλογή υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεταμόρφωση, θέλουμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής:
1.      Ο Βασίλης Καραβάκος δεν έθεσε την υποψηφιότητά του στην έγκριση της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη έγκριση που έλαβε, ήταν της συνέλευσης της δημοτικής μας κίνησης “Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση”, η οποία με ομόφωνη απόφαση τον ανέδειξε υποψήφιος Δήμαρχο στις   8 Νοεμβρίου.
2.      Ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης είχε ξεκάθαρη θέση εξαρχής στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ (του οποίου είναι μέλος από το 1991, δεν εμφανίστηκε τελευταία, ενόψει κυβερνητικής εξουσίας) για το θέμα της αυτοδιοίκησης: Εξέφρασε  την άποψη ότι η απόφαση για κομματικές υποψηφιότητες είναι λάθος και δήλωσε στη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μεταμόρφωσης τον Σεπτέμβριο του 2013 ότι αν υπάρξει τέτοια κάλπη εσωκομματικά, ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.
3.      Στη διαδικασία επιλογής υποψηφίου για την τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μεταμόρφωσης (στις 5 Φεβρουαρίου) υπήρξε μια υποψηφιότητα, η οποία συγκέντρωσε 34 ψήφους από 71 μέλη.
4.      Οι εξελίξεις αυτές έφεραν την παραίτηση της πλειοψηφίας της γραμματείας της τοπικής οργάνωσης, η οποία τάσσεται εξαρχής υπέρ της Συμμαχίας Πολιτών και του Βασίλη Καραβάκου. Παραιτήθηκαν ο συντονιστής (γραμματέας) η αναπληρώτρια συντονίστρια και ακόμα δυο μέλη από μια επταμελή γραμματεία, με σαφή δήλωση στήριξης της Συμμαχίας Πολιτών. Μπορείτε να δείτε τη δήλωση εδώ:  http://www.thessi.gr/index.php/-mainmenu-70/2012-09-21-10-31-52/21631-2014-02-16-07-09-43
5.      Σε επανειλημμένες δημοσιεύσεις το προηγούμενο διάστημα ότι ο Βασίλης Καραβάκος είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ  η απάντησή μας ήταν άμεση: Στις 16 Δεκεμβρίου δηλώναμε με ανακοίνωσή μας:

“... Η Συμμαχία Πολιτών είναι Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση. Την απόφαση για τη δημιουργία της, τις αποφάσεις για την πορεία της και τον υποψήφιο Δήμαρχο που υπέδειξε, τις πήρε η ίδια, χωρίς καμία κομματική πρόταση ή ανάμειξη.
 Η Συμμαχία Πολιτών σέβεται τις διαδικασίες των κομμάτων αλλά δεν συμμετέχει σε αυτές........
….....
 Η ανεξαρτησία της δημοτικής μας κίνησης είναι θεμέλιος λίθος της δημιουργίας της. Οι αποφάσεις, οι επιλογές, τα λάθη και τα σωστά θα χρεώνονται και θα πιστώνονται αποκλειστικά στα μέλη της, στα όργανα της κίνησης και στον επικεφαλής της. Καμία κομματική οργάνωση είτε έμμεσα είτε άμεσα δεν έχει ανάμειξη σε αυτές....”
Μπορείτε να δείτε την ανακοίνωση εδώ: http://symmaxiapolitonmetsis.blogspot.gr/2013/12/blog-post_16.html
6.      Όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες που παραθέτουμε πιο πάνω, η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση προηγήθηκε μήνες των εσωκομματικών διαδικασιών του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας έτσι έμπρακτα ότι αυτές δεν μας αφορούν.
7.       Είναι πλέον σαφές ότι η δημοτική μας κίνηση και ο υποψήφιος Δήμαρχος της δεν επεδίωξε χρίσμα από κανένα κόμμα. Όλο αυτό το διάστημα κάναμε σε όλους ξεκάθαρο ότι δεν μας ενδιαφέρει μια κομματική υποψηφιότητα. Θέλουμε να ενώσουμε το λαό στη βάση θέσεων και όχι να τον χωρίσουμε στη βάση κομματικών προτιμήσεων. Αυτή είναι η θεμέλια λίθος της προσπάθειάς μας. Η ανατροπή του Καλλικράτη, η προστασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η δημιουργία ενός Δήμου αλληλεγγύης, προόδου και ανάπτυξης ξεπερνά τους τακτικούς πολιτικούς σχεδιασμούς κομμάτων.


Με εκτίμηση στις προσπάθειες που καταβάλλετε για την πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Μανώλης Καξηρής, υπεύθυνος τύπου για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου