Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Κλαδέματα, κυβόλιθοι, οδοφωτισμός στο ΔΣ από τη Συμμαχία Πολιτών

...Θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των κατοίκων της Μεταμόρφωσης έθεσε στο ΔΣ ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος. Αφορούσαν τη συλλογή των κλαδεμάτων από το Δήμο, τη χρήση κυβόλιθων στην οδοποιία και τον  οδοφωτισμό



Για τα κλαδέματα και το κόστος συλλογής τους
  • Μας ενημέρωσαν για μια ακόμα φορά ότι σε κάτοικο που ζήτησε να πάρει ο Δήμος τα κλαδέματα του ζητήθηκε να καταβάλλει 130 ευρώ. Αυτή είναι μια λανθασμένη συμπεριφορά για δυο λόγους: Ο πρώτος, επειδή μετά τη φυσιολογική διαμαρτυρία του κατοίκου ακολουθεί το “μιλήστε με τον αντιδήμαρχο” οπότε μπαίνουμε στη γνωστή διαδικασία ρουσφετιού. Ο δεύτερος είναι ότι συνήθως οι κάτοικοι θα επιλέξουν να ξεφορτωθούν τα κλαδέματα στον πράσινο κάδο. Αυτό όμως κοστίζει ακριβά στο Δήμο, αφού το κόστος ταφής για κλαδέματα είναι 100 ευρώ ο τόνος!
  • Όλο αυτό συμβαίνει την ώρα που έχει ο Δήμος τη δυνατότητα να παραδώσει ατελώς τα κλαδέματα στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (Ε.Μ.Α.Κ), χωρίς δηλαδή καμία επιβάρυνση και ταυτόχρονα δεν επιβαρύνεται ο σχεδόν κορεσμένος ΧΥΤΑ της Φυλής με επιπλέον όγκους απορριμμάτων.
    Η γνώμη μας είναι ότι πρέπει ο Δήμος να βγάλει ανακοίνωση που θα ενημερώνει τους κατοίκους για το όφελος της παράδοσης των κλαδεμάτων στο Δήμο και όχι στον κάδο.


Για τους κυβόλιθους


  • Στην έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Σαραούδας έψεξε τη δημοτική αρχή επειδή αντικατέστησε (επιτέλους) το χαλασμένο οδόστρωμα στην πλατεία με άσφαλτο και δεν τοποθέτησε ξανά κυβόλιθους. Με την τοποθέτηση αυτή διαφώνησε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση Βασίλης Καραβάκος.
  • Υπάρχει πια αρκετή εμπειρία με τους κυβόλιθους.....παντού προβλήματα...Στην πλατεία, στην Κ. Βάρναλη, στη Δεληγιάννη, ακόμα και στην Καραϊσκάκη, που φτιάχτηκε πριν 1,5 χρόνο. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι η επιλογή των κυβολίθων ήταν επιλογή άλλης εποχής, αποδείχθηκε αποτυχημένη και δε μπορεί να αποδώσει. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό


Για το φωτισμό
  • Ακόμα μια φορά ήρθε στο ΔΣ από το Βασίλη Καραβάκο το ζήτημα του φωτισμού, ως απόηχος της γενικής δυσαρέσκειας από τον τρόπο που φωτίζεται η πόλη.


Για τα Fake news



  • Σε σχέση με την αναφορά σε κάποια διαδικτυακά μέσα ότι ο κ. Καρπέτας εκδιώχθηκε από τη γιορτή του Πολυτεχνείου στο 1ο Λύκειο, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών διευκρίνισε ότι αυτά που γράφτηκαν δεν έχουν σχέση με τα γεγονότα. “Έχουμε διαφωνήσει με τον κ. Καρπέτα και τα ζητήματα που θέτει, με τη “συγνώμη” που κατά καιρούς ζητά εκ μέρους της γενιάς του Πολυτεχνείου. Δεν την εκπροσωπεί και δεν έχει δικαίωμα να το πράττει. Η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν 5000 νέα παιδιά που ρίσκαραν τη ζωή τους. Από αυτούς ζήτημα είναι αν μπορούμε να αναφέρουμε ονομαστικά 15 που εξαργύρωσαν τον αγώνα τους.” Με τον κ. Καρπέτα διαφωνούμε αλλά και τα γεγονότα είναι γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου