Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Χρωστάνε από το 2014 τα Μέσα Ασφαλείας των εργαζομένων

...
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, μετά από παρέμβαση σωματείου εργαζομένων αποκαλύφθηκε ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν έχουν λάβει τα χρήματα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας του 2014 (!), τα οποία κάλυψαν από την τσέπη τους. Ακόμα, αποκαλύφθηκε ότι δεν έχουν λάβει Μέσα Ατομικής Προστασίας για το 2018, αφού, όπως είπε ο κ. Καρπέτας, δεν έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός!

 Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται η διοικητική ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, αφού δε μπορεί να ολοκληρώσει στην ώρα του ούτε ένα διαγωνισμό. Με δεδομένο ότι διοικεί το Δήμο Μεταμόρφωσης 8 χρόνια, έπρεπε να μπορεί να συνυπολογίσει τις διαδικαστικές καθυστερήσεις και να έχει προνοήσει ώστε να "τρέξει" έγκαιρα το διαγωνισμό. Το πρακτικό αποτέλεσμα  είναι ότι για μια ακόμα χρονιά, οι εργαζόμενοι είτε δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μέσα προστασίας, είτε τα έχουν καλύψει από την τσέπη τους.

 Σε σχέση με τα οφειλόμενα από το 2014 (!) αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά το ψευδές της "νοικοκυροσύνης" της διοίκησης Καρπέτα. Καλούμε τη δημοτική αρχή να καταβάλλει αμέσως τα χρήματα στους δικαιούχους. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε την άμεση απόφαση, από όλο το σώμα, ώστε να καταβληθούν τα οφειλόμενα. Η δημοτική αρχή, ενώ είχε γνώση του θέματος, ζήτησε "να το ξαναδεί". Όπως φαίνεται 4 χρόνια δεν ήταν αρκετά για "να το δει".

Τα εργατικά δικαιώματα και ιδίως τα μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων δεν μπορούν να περιμένουν να τα δει η όποια δημοτική αρχή

Η τοποθέτηση του Βασίλη Καραβάκου στο ΔΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου