Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Αντίθετη στις προτάσεις Μητσοτάκη για μεταφορά ΕΝΦΙΑ στους Δήμους και προσλήψεις - αποχωρήσεις στην Αυτοδιοίκηση η Συμμαχία Πολιτών

Η τοποθέτηση του Β. Καραβάκου στο δημοτικό συμβούλιο:


  • Οι προτάσεις για τους πόρους και τη σχέση προσλήψεων - αποχωρήσεων προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση, που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είναι αρνητικές. 
  • Η μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στην Αυτοδιοίκηση είναι καταστροφική επειδή αναγνωρίζει de facto την απεμπόληση τεραστίων ποσών που δικαιούται με τους ΚΑΠ (Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους). Η αλλαγή Κ.Α.Π με ΕΝ.Φ.Ι.Α θάβει οριστικά το δικαίωμα της Αυτοδιοίκησης στη διεκδίκηση μεγάλων ποσών, ενώ ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που πρέπει να καταργηθεί.
  • Ο κανόνας "5 αποχωρήσεις προς 1 πρόσληψη" είναι απόρροια της ιδεοληπτικής προσέγγισης ότι όλα πρέπει να πάνε στους ιδιώτες. Στερεί από τους Δήμους πολύτιμο προσωπικό, για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας τους. Η Αυτοδιοίκηση συνολικά θα πρέπει να σταθεί απέναντι σε αυτές τις προτάσεις.
Στην τοποθέτησή του ο Βασίλης Καραβάκος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να τοποθετηθούν για το θέμα, με αποτέλεσμα τις τοποθετήσεις των κ.κ. Νικολοπούλου και Πετάση. Δεν τοποθετήθηκαν για το σημαντικό αυτό θέμα για την Αυτοδιοίκηση οι κ.κ Καρπέτας, Σαραούδας και Περιβολαράκης, που ήταν παρόντες στο συμβούλιο.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου