Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι, όχι στατιστική.

Μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε για τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και δη τους εργαζόμενους. Δυο εργαζόμενοι στο Δήμο Τήνου έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όταν το απορριμματοφόρο που επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα. Δυστυχώς το δυστύχημα δεν είναι το μοναδικό στο χώρο και φοβούμαστε δε θα είναι το τελευταίο.

 Πάνω από 30 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια στην καθαριότητα και άλλοι τόσοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά το ίδιο διάστημα και αυτό δε μπορεί να είναι τυχαίο. Είναι προφανές ότι η έκφραση λύπης δεν αρκεί. Χρειάζεται να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος και η λογική, για να σταματήσει η τραγική αυτή στατιστική που αφορά ανθρώπινες ζωές.

Είναι καιρός να αλλάξει η ματιά πάνω στους ανθρώπους -και – της καθαριότητας. Ας σταματήσουν κάποιοι να αποδέχονται το αφήγημα όσων επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περί “τεμπέληδων” και ας δουν την αλήθεια: Έναν κλάδο εργαζομένων που πληρώνει βαρύ φόρο αίματος για ένα πενιχρό μεροκάματο.



Υ.Γ. Αν αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα, δε θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα συμβεί σε περίπτωση που η αποκομιδή περάσει σε ιδιωτικές εταιρείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου