Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

θα ήταν αφέλεια εκ μέρους μας να προχωρήσουμε σε συζητήσεις φιλολογικού χαρακτήρα

Προ λίγων ημερών ο κ. Καρπέτας κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων σε συνάντηση για να συζητήσουν "τα μείζονα προβλήματα της πόλης".

 Η απάντηση της Συμμαχίας Πολιτών είναι η ακόλουθη: 

Μεταμόρφωση 13.11.2017

κ. Δήμαρχε,

με ενδιαφέρον διαβάσαμε την επιστολή που μας στείλατε για συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων, για ανταλλαγή απόψεων για “μείζονα ζητήματα της πόλης”, όπως αναφέρετε.

Εμείς, η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση δε θα παραστούμε σε μια τέτοια συνάντηση. Οι λόγοι είναι οι εξής:

  1. Το σημαντικότερο πεδίο για την ανταλλαγή απόψεων για τα μείζονα ζητήματα της πόλης είναι το θεσμικό. Ο κατεξοχήν χώρος για μια τέτοια συζήτηση είναι το δημοτικό συμβούλιο. Εκεί, όπου έχετε και την πρωτοβουλία, μπορούν να συζητηθούν ανοιχτά, μπροστά στην κοινωνία, τα θέματα. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί ο καθένας από τους πολίτες (εφόσον επιθυμεί) να έχει άποψη για το τι λένε οι δημοτικές παρατάξεις..
  1. Υπάρχει έτερο θεσμικό επίπεδο, το οποίο όμως δε λειτουργεί, με ευθύνη της δημοτικής σας αρχής. Είναι η Επιτροπή διαβούλευσης, την οποία δεν έχετε συστήσει. Είναι οξύμωρο, την ώρα που αγνοείτε την κοινωνία ή την όποια θεσμική εκπροσώπησή της προβλέπει ο νόμος, να συζητάμε οι επικεφαλής των παρατάξεων, ως μια κλειστή ελίτ, αρμόδια να αποφασίζει για την πόλη, ερήμην της πόλης.
  2. Στην τοποθέτησή μας βαραίνει και η αρνητική εμπειρία μας από μια παρόμοια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε προ 2 περίπου ετών, την οποία μεταχειριστήκατε με απαράδεκτο τρόπο, λέγοντας ανακρίβειες για το περιεχόμενό της.
  3. Σήμερα είμαστε μπροστά σε ένα μείζον θέμα για την πόλη, την αγορά του περιβόητου οικοπέδου. Με δεδομένο ότι προχωράτε σε μια απαράδεκτη από όλες τις απόψεις αγορά, αγνοώντας την καθολική διαφωνία της αντιπολίτευσης, θα ήταν αφέλεια εκ μέρους μας να προχωρήσουμε σε συζητήσεις φιλολογικού χαρακτήρα, για τα “μείζονα θέματα της πόλης”. Εμπράκτως, μέσω αυτής της αγοράς που προωθείτε με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, μας δείχνετε πως αντιμετωπίζετε αυτά τα ζητήματα. Η συμμετοχή μας θα ήταν μια πλάγια νομιμοποίηση της απαράδεκτης πρακτικής που ακολουθείτε, να αγνοείτε προκλητικά την αντιπολίτευση που εκπροσωπεί το 77% των ψηφισάντων. Στοιχειώδης προϋπόθεση,λοιπόν, για να ξεκινήσει κάποιου είδους διάλογος θα ήταν η άμεση απεμπλοκή του Δήμου από την αγορά αυτή, ως έμπρακτη απόδειξη ότι αυτά που λέτε τα εννοείτε.

Η πρότασή μας:

  • Εμείς εκτιμάμε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να διατυπωθούν δημόσια, μπροστά στην κοινωνία, οι θέσεις των παρατάξεων για την πόλη μας. Γι αυτό, θα σας προτείναμε να οργανώσετε δημόσιες συζητήσεις με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων και με παρόντα τον κόσμο της πόλης μας, όπου θα φωτιστούν πολλές πλευρές της τρέχουσας θητείας . Αυτές οι συζητήσεις μπορούν να γίνουν και σε δημόσιους χώρους της πόλης μας, αλλά και σε τηλεοπτικό στούντιο, όπως η πρόσφατη συνέντευξή σας, για να μπορεί να τις παρακολουθήσει το σύνολο των συμπολιτών μας. Σε τέτοιες συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων θα συμμετέχουμε ευχαρίστως.

Για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

Βασίλης Καραβάκος

επικεφαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου