Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Ανάπλαση της Φ. Γκινοσάτη – πλατείας – Γ. Παπανδρέου εν κρυπτώ;

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το σώμα πληροφορήθηκε την ανάθεση μελέτης από τον κ. Καρπέτα για την ανάπλαση της πλατείας και των οδών στο δημαρχείο, τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τη μείωση του πλάτους της οδού Φωτίου Γκινοσάτη, την ενδεχόμενη πεζοδρόμηση της Γεωργίου Παπανδρέου ως βασικές παραμέτρους ενός μεγαλεπήβολου έργου.


  Ταυτόχρονα, στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής εγγράφηκε ποσό 3.000.000 ευρώ για το συγκεκριμένο (;) έργο, με κριτήριο μάλιστα (όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος) την ωριμότητα του έργου.
Το σχεδιαζόμενο έργο, αν και όταν υλοποιηθεί, είναι έργο ευρύτερης σημασίας για την πόλη μας. Αλλάζει σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργία του κέντρου, επηρεάζει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης.
Η σημασία του, σε συνδυασμό με τις εν κρυπτώ διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί ως τώρα γεννάνε σοβαρά ερωτηματικά:
  • Πως είναι δυνατόν να σχεδιάζει ο κ. Καρπέτας τη “μεταφορά του κέντρου”, την αλλαγή της Φ. Γκινοσάτη, την πεζοδρόμηση της Γ. Παπανδρέου και να μην έχει ερωτηθεί κανείς, του δημοτικού συμβουλίου συμπεριλαμβανομένου;
  • Πως είναι δυνατόν να δηλώνει ο κ. Καρπέτας ότι “υπάρχει σε εξέλιξη μελέτη” και ταυτόχρονα ο κ. Καραμέρος ότι “κριτήριο είναι η ωριμότητα των έργων”, για ένα έργο για το οποίο – υποτίθεται – δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη;
  • Πως είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο χωρίς προηγουμένως να συζητηθεί διεξοδικά και χωρίς προαπαιτούμενα με αυτούς που αγγίζει: Τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, τους φορείς της πόλης την οποία έρχεται να αλλάξει.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση καλεί τη δημοτική αρχή πριν προχωρήσει σε οποιοδήποτε τετελεσμένο να δώσει χώρο στην πλήρη ενημέρωση και συζήτηση με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, ώστε να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η άποψή τους για το έργο.

Αυτός είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να αποφύγουμε λάθη του παρελθόντος σαν τη “βιοκλιματική ανάπλαση” πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και της οδού Δεληγιάννη (380.000 ευρώ) ή του αθλητικού έργου στο διαδημοτικό γήπεδο (1.600.000 ευρώ), το οποίο είναι άσχετο με τις ουσιαστικές αθλητικές ανάγκες της πόλης μας.

Δεν έχουμε πια λεφτά για πέταμα, δεν έχουμε περιθώρια για άλλες λάθος παρεμβάσεις στην πόλη μας!

Δείτε την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Συμμαχίας Πολιτών ΕΔΩ 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου