Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Και πάλι αναπάντητα τα – απολύτως λογικά – αιτήματα του 1ου Λυκείου

...


  • Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές και οι γονείς του 1ου Λυκείου εξέφρασαν ποικιλοτρόπως τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βρίσκεται το 1ο Λύκειο.
  • Για 3η συνεχόμενη χρονιά έφεραν το θέμα στη δημοτική αρχή και στο δημοτικό συμβούλιο
  • Για 3η συνεχόμενη χρονιά έλαβαν ατέρμονες συζητήσεις, νουθεσίες, συμβουλές, μαθήματα αγωγής του πολίτη.

Αυτό που δεν έλαβαν; Δέσμευση για το πως και πότε θα λυθούν τα προβλήματά τους!



  Καμία απάντηση δεν πήραν από τη δημοτική αρχή για τη μελέτη της ΚΤ.ΥΠ (πρώην ΟΣΚ) για τη στατική επάρκεια του κτιρίου, καμία για το θέμα της δημοτικής συγκοινωνίας κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων, τίποτα για την περιβόητη – και πανάκριβη - μόνωση που εδώ και 15 χρόνια όλο φτιάχνουμε και όλο μπάζει νερά το σχολείο, τίποτα για τα μονά τζάμια, που ακόμα υπάρχουν στο σχολείο (και αποτελούν και κίνδυνο σε ενδεχόμενο σεισμό), καμία απάντηση για ένα απλό πεζοφάναρο που πρέπει να μπει στην Τατοΐου.

  • Έμαθαν πολλά όμως για τις αμερικανικές εκλογές και τον Ντόναλντ Τραμπ, για το πόσο κακό έκαναν όσοι δεν ψήφισαν τη Χίλαρι...
  • Άκουσαν ρητά του Αβραάμ Λίνκολν...
  • Άκουσαν εκτιμήσεις περί μνημονίων και της κατάστασης της χώρας...
  • Άκουσαν και νουθεσίες για το πως πρέπει να ψηφίζουν.
Ούτε επίτηδες να το έκανε η δημοτική αρχή. 
5,5 ώρες συζήτηση (2 τη Δευτέρα στο γραφείο δημάρχου και 3 στο δημοτικό συμβούλιο) για να μη λυθεί τίποτα.

Μπορεί η Συμμαχία Πολιτών να μην είναι διοίκηση, όμως στη συνεδρίαση πρότεινε τις λύσεις στα προβλήματα:
  1. Να ζητηθεί η έκθεση του 2014 για την κατάσταση του σχολείου από την ΚΤΥΠ και να δοθεί στη δημοσιότητα. Το επιχείρημα “κάπου χάθηκε” μας γεννά πολλά ερωτηματικά για το τι αναφέρει για την κατάσταση του σχολείου.
  2. Να οργανώσει ο Δήμος ένα πρωινό και ένα μεσημεριανό δρομολόγιο της δημοτικής συγκοινωνίας για τις απομακρυσμένες περιοχές της πόλης. Να απευθυνθεί στον ΟΣΥ για την εκμίσθωση λεωφορείου όπως κάνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας (εκμισθώνει 3 λεωφορεία) εδώ και χρόνια, με χαμηλό κόστος μάλιστα.
  3. Να γίνει μια κανονική μόνωση. Τώρα. Οι μονώσεις δεν αποτελούν τεχνικό θαύμα.
  4. Να αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου τη μελέτη για την κατασκευή 2-3 τεχνικών ζητημάτων (σκάλες διαφυγής, μπάρες, αλλαγή υαλοπινάκων κλπ). Ανάλογα με το κόστος να δούμε τη χρηματοδότηση εξ ιδίων πόρων ή να διεκδικήσουμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές.


Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν λυθούν σε μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά η δημοτική αρχή μας έχει αποδείξει ως σήμερα ότι χρειάζεται 3 χρόνια και πάλι δεν τα έχει λύσει. Η αδιαφορία, η καθυστέρηση, ο εμπαιγμός της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι υπεύθυνος για τις αντιδράσεις και τις δυσλειτουργίες του 1ου Λυκείου. Ο αγώνας μαθητών γονιών καθηγητών και η στήριξη όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για τη λύση των προβλημάτων πρέπει να συνεχιστεί. Αν η δημοτική αρχή δεν έχει ιδέες για το πως θα λύσει το πρόβλημα, ας χρησιμοποιήσει αυτές που παρουσιάσαμε στο ΔΣ. Αν, όντως, θέλει να λύσει το πρόβλημα....

Ακούστε την τοποθέτηση του Β. Καραβάκου στο δημοτικό συμβούλιο ΕΔΩ  (6,5 λεπτά)

Ακούστε την τοποθέτηση του κ. Καρπέτα με τις (ανύπαρκτες) προτάσεις του ΕΔΩ   από 00.36.00  έως 1.06.00 (30 λεπτά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου