Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Διαδημοτικές εγκαταστάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων στη Μεταμόρφωση ερήμην των κατοίκων της;


   Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση έχει επισημάνει πολλές φορές την απουσία διαλόγου και ενημέρωσης της κοινωνίας για την υπόθεση του τοπικού συμφώνου διαχείρισης απορριμμάτων που εκπονούν οι Δήμοι Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και Λυκόβρυσης – Πεύκης (προστέθηκε πρόσφατα).

  Η υπόθεση της ανακύκλωσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να συζητιέται σε κλειστά γραφεία, μεταξύ των Δημάρχων και κάποιων συνεργατών τους. Για να πετύχει η στροφή στη διαχείριση των απορριμμάτων χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, τη συναίνεσή τους και όχι την εν κρυπτώ προώθηση πλευρών που ενδεχομένως γεννάνε αντιδράσεις.
Δυστυχώς, έως σήμερα, η δημοτική αρχή της πόλης μας έχει αγνοήσει κάθε τέτοια προτροπή της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση για ανοιχτό διάλογο και ενημέρωση της κοινωνίας. Η μοναδική εκδήλωση ενημέρωσης παραμένει η ημερίδα της Συμμαχίας Πολιτών για τη διαχείριση των απορριμμάτων το Μάιο του 2014. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης δεν έχει κάνει τίποτα.

Διαβάζοντας τα έργα που προγραμματίζει η Περιφέρεια Αττικής μάλλον καταλαβαίνουμε το γιατί: 

  Στη Μεταμόρφωση έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί το πράσινο σημείο (σημείο συλλογής υλικών ανακύκλωσης) των παραπάνω Δήμων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Περιφέρειας: “Η δημιουργία ενός δικτύου Πράσινων Σημείων, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, αποσκοπεί, στην συγκέντρωση υλικών που δεν κατευθύνονται στους κάδους όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συσσωρευτές, ελαστικά, ογκώδη αντικείμενα, τυχόν συγκεντρωμένες μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων από πολίτες, επιχειρήσεις, υπηρεσίες, σχολεία καθώς και στην προώθηση της επαναχρησιμοποίησης - ανταλλαγής υλικών όπως ρουχισμού, επίπλων και παλαιών αντικειμένων κ.λ.π.”

  Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση πιστεύει ότι τέτοιες πρακτικές (εν κρυπτώ χωροθέτηση διαδημοτικών εγκαταστάσεων στην πόλη μας) υπονομεύουν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να κάνει η κοινωνία μας για να αλλάξει το μοντέλο στην παραγωγή και διαχείριση των απορριμμάτων. Οι συμπεριφορές “αποφασίζουμε και χωροθετούμε” που αγνοούν την κοινωνία προσφέρουν πολύ κακές υπηρεσίες στην υπόθεση.

  • Καλούμε τη δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα να φέρει άμεσα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ενημερώσει το σώμα περί τίνος πρόκειται. Καλούμε τη δημοτική αρχή της πόλης να καλέσει όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες της Μεταμόρφωσης για λεπτομερή ενημέρωση και συζήτηση.

  • Καλούμε την Περιφέρεια Αττικής και τους όμορους Δήμους να απέχουν από κάθε προσπάθεια επιβολής “λύσεων” σε βάρος και εν αγνοία της κοινωνίας της Μεταμόρφωσης.

Όσοι νομίζουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές θα προωθήσουν την ανακύκλωση κάνουν λάθος. Εκτός αν πράγματι επιθυμούν (όπως οι μεγαλοεργολάβοι της καύσης) να μην προχωρήσει κανένα τέτοιο σχέδιο και να μείνουν όλα ασκήσεις επί χάρτου



Για τη Συμμαχία Πολιτών

Βασίλης Καραβάκος
δημοτικός σύμβουλος


ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ για τη Μεταμόρφωση
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση
ΤΗΛ: 6947891311 - 6945580673 facebook: Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου