Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα

Μεταμόρφωση 03.07.2015




Για καλύτερη κατανόηση της ανοιχτής επιστολής του κ. Καρπέτα


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα


Παίρνω το θάρρος να απευθυνθώ σε εσάς για να βοηθήσω στην καλύτερη κατανόηση της επιστολής του Δημάρχου της Μεταμόρφωσης κ. Μ. Καρπέτα προς εσάς, με την οποία σας κάνει μαθήματα διαπραγμάτευσης.
Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση του δανείου, θέλω να σας πω όσα ΔΕΝ σας είπε ο κ. Καρπέτας:
Η επιμήκυνση του δανείου πράγματι είχε κάποια οφέλη ως το 2020. Ο κ. Καρπέτας, ως φλογερός υπερασπιστής της αλήθειας σας το αναφέρει, ξεχνώντας όμως να αναφέρει ότι το δάνειο εξοφλείται όχι το 2020 αλλά το 2032 και ότι η συνολική επιβάρυνση για το Δήμο είναι πάνω από 400.000 ευρώ! Τόσο αμοιβαία επωφελή συμφωνία έκανε! Αναφέρει ως το 2020 επειδή μετά δεν τον νοιάζει: Η δική του θητεία λήγει το 2019, μετά ας κόψουν το λαιμό τους οι άλλοι να πληρώσουν.

 Ακόμα σας λέει ότι μας κάνουν κούρεμα 20%. Όπως μας είπε στο δημοτικό συμβούλιο οι Αυστριακοί “ψάχτηκαν” (και ΔΕΝ διερεύνησε ο ίδιος τις προθέσεις τους) επειδή θεωρούσαν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Όπως επεσήμαναν πολλοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, όταν μια τράπεζα θέλει να φύγει κάνει “κουρέματα” 50%-90%, κάτι που συνάδει και με την εμπειρία όλων μας από τη σχέση με τις τράπεζες. Στην περίπτωση της Μεταμόρφωσης το κούρεμα είναι ΜΟΝΟ 20%. Γιατί άραγε; Γιατί δεν διαπραγματεύτηκε κούρεμα αντίστοιχο της αγοράς ο κ. Καρπέτας;

 Από τα στοιχεία λοιπόν προκύπτει ότι η τράπεζα της Αυστρίας έφυγε από μια “χρεοκοπημένη χώρα” με απώλεια κεφαλαίου 20%. Σαφώς είναι μια επωφελής συμφωνία για τους Αυστριακούς αυτή. Φαντάζομαι ότι κάποιος – πχ ο διευθυντής της τράπεζας που έκανε τη διαπραγμάτευση- πήρε γερό bonus από τη συμφωνία, αφού για αυτούς είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.
Για ποιον άλλον είναι όμως επωφελής; Για το Δήμο της Μεταμόρφωσης σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Επωφελήθηκε κάποιος άλλος λοιπόν; Μυστήριο, πράγματι, γιατί ο κ. Καρπέτας τη χαρακτηρίζει “επωφελή” χωρίς να υπάρχει – ορατός- έτερος ωφελημένος.

 Η αλήθεια είναι, κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα, ότι ο κ. Καρπέτας έχει μια ιδιαίτερη αντίληψη για το τι είναι επωφελές για το δημόσιο χρήμα. Είναι large στη διαχείρισή του. Μια ζωή την έχουμε, άλλωστε, κι αν δεν την γλεντήσουμε...
Να σας δώσω κάποια παραδείγματα, για να έχετε μια εικόνα:
  • Γήπεδο 5x5 που στην αγορά κάνει 70.000 ευρώ ο κ. Καρπέτας το πλήρωσε 200.000 ευρώ. Ήταν κι αυτή μια “αμοιβαία επωφελής συμφωνία” από αυτές που αρέσουν στον ακάματο κ. Καρπέτα. Μόνο που όλοι διακρίναμε τον έναν ωφελημένο, τον εργολάβο, ο οποίος άκοπα εξασφάλισε ένα όφελος 130.000 ευρώ, διακρίναμε ένα χαμένο, το Δήμο Μεταμόρφωσης και ψάχνουμε τον έτερο ωφελημένο.
  • 3.000 τόνοι απορρίμματα, που κοστίζουν 400.000 ευρώ (grosso – modo) απορρίπτονται ετησίως αδικαιολόγητα από το Δήμο Μεταμόρφωσης στη χωματερή. Και εδώ έχουμε τον ένα ωφελημένο (τη βιομηχανία της περιοχής λένε οι περισσότεροι), τον έναν ζημιωμένο (το Δήμο Μεταμόρφωσης) και ψάχνουμε να βρούμε ακόμα έναν ωφελημένο, ώστε να έχουμε μια “αμοιβαία επωφελή συμφωνία”, από αυτές που αρέσουν τόσο στον ακάματο κ. Καρπέτα.
  • 380.000 ευρώ πετάχτηκαν σε μια εργολαβία για μια πλατεία που καταρρέει, 1.600.000 για ένα αθλητικό “έργο” που ελάχιστη σχέση έχει με τις ανάγκες της πόλης κλπ. Σε όλα είναι ορατός μόνο ο ένας ωφελημένος (πάντα ο εργολάβος) ένας ζημιωμένος (ο Δήμος Μεταμόρφωσης) και δεν βρίσκουμε τον έτερο ωφελημένο, ώστε να μιλάμε για “αμοιβαία επωφελή συμφωνία” που τόσο αρέσει στον κ. Καρπέτα.
  • Αν είχατε χρόνο θα σας αράδιαζα μια σειρά από ιστορίες όπως πχ με τα τρελά (για την εποχή) ενοίκια που πληρώνει ο Δήμος σε κάποιους πολιτικούς φίλους του κ. Καρπέτα, κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που προοριζόταν για το Δήμο και τα άφησε (ο κ. Καρπέτας) να τα βάλει στο χέρι κάποιος άλλος, για 3.000.000 ευρώ δημοτικά τέλη που εισπράττει παράνομα κάθε χρόνο, και άλλα τέτοια πολλά. Να μη σας ζαλίζω, όμως, καλύτερα να ενημερώσουμε για όλα αυτά το λαό της πόλης μας και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της πολιτείας.
Τελειώνοντας να σας πω ότι ο κ. Καρπέτας ανήκει στην Ελλάδα του παρελθόντος, την Ελλάδα που καταρρέει. Την Ελλάδα του ετσιθελισμού, της σκοτεινής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, της έλλειψης διαφάνειας, την Ελλάδα του “αξιοποιώ την εξουσία ως λάφυρο”. Ψυχή τε και σώματι αφιερωμένος στην Ελληνογερμανική φιλία, ήταν ειλικρινής φίλος και συνομιλητής του κ. Ιωακείμ Φούχτελ, όταν αυτός σουλατσάριζε στην Ελλάδα, πριν έρθετε εσείς και τον στείλετε στο σπίτι του.
Προχωρήστε κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας κ. Αλέξη Τσίπρα στην κατεδάφιση του παλαιού καθεστώτος της διαφθοράς και της σαπίλας, και στην οικοδόμηση μιας Νέας Ελλάδας της εργασίας, της παραγωγικότητας, της δημιουργίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας. Όπως θα είδατε και χθες στο Σύνταγμα στη συγκλονιστική συγκέντρωση του ΟΧΙ σας στηρίζει ο λαός. Αξιοποιήστε τον και η Ελλάδα θα πάει μπροστά!

 Υ.Γ Μη σας στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν αναφέρουν το όνομά σας ούτε μια φορά. Έχουν - και αυτοί - μια δυσκολία να χωνέψουν ποιος είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας


Με απεριόριστη εκτίμηση


Βασίλης Καραβάκος
δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης

Δείτε την επιστολή του κ. Καρπέτα ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου