Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η υποκρισία περισσεύει

Μεταμόρφωση 21.02.2015

Θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα, η κοινή συνέντευξη τύπου 4 δημάρχων ενάντια στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Γ. Καραμέρου για το θέμα του προγράμματος της “επισιτιστικής συνδρομής σε απόρους”.
Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο, όταν στους συνεντευξιαζόμενους διαμαρτυρόμενους συμμετέχει και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Μιλτιάδης Καρπέτας.
Ο κ. Καρπέτας ηγείται ενός (από τους πλέον φτωχούς όπως ο ίδιος λέει) Δήμου, που:
  • Δημιούργησε Κοινωνικό Παντοπωλείο τον Φεβρουάριο του 2014 ενόψει δημοτικών εκλογών
  • Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου λαμβάνουν μερικά πακέτα μακαρόνια, ρύζι και αλεύρι 2-3 φορές το χρόνο, ενώ κάποιοι λαμβάνουν πιο συχνά, άγνωστο με ποια κριτήρια
  • Διακινούνται ποσότητες ειδών χωρίς στοιχεία εισερχομένων – εξερχομένων, παρά την ύπαρξη σχετικού προγράμματος καταγραφής
  • Καθημερινά διακινούνται κάποιες μερίδες φαγητού, για τις οποίες δεν καταγράφεται πόσες παραλαμβάνονται, πόσες έρχονται στο παντοπωλείο, πόσες από αυτές βγαίνουν και σε ποιους πηγαίνουν
  • Παραλαμβάνονται ποσότητες προϊόντων από τις “δράσεις χωρίς μεσάζοντες” οι οποίες σημειώνονται σε ένα “μπλοκάκι” της προέδρου.
  • Ο σεβασμός στους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια περιλαμβάνει δημόσιες εκδηλώσεις όπως αυτή των Χριστουγέννων όπου ο Δήμος έδωσε σε ειδική τελετή(!) από μια τσάντα με ένα κοτόπουλο και επτά (7) πατάτες, σε όσους από τους δικαιούχους άντεξαν να υποστούν δημόσια αυτή τη διαδικασία, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου.
  • Η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου (ο Θεός να το κάνει τέτοιο) υποστηρίζεται από εργαζόμενη – εθελόντρια (!), χωρίς καμία τυπική, πλέον, σχέση με το Δήμο ή την Κοινωφελή.
  • Ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τη στήριξη των απόρων στην πόλη μας, που στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο έφερε για επικαιροποίηση την περσινή απόφαση για ενίσχυσή τους, μήπως και κάποια στιγμή, εντός του 2015 πάρουν μερικές δεκάδες ευρώ από την άνοιξη του 2014

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση ζήτησα επανειλημμένα στο ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης ειδική συνεδρίαση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, να χρησιμοποιείται ως ψηφοθηρικός μηχανισμός της διοίκησης Καρπέτα. Φυσικά απάντηση δεν πήρα ως σήμερα, τρεις μήνες μετά την πρώτη μου σχετική τοποθέτηση.

Φαίνεται πως το μόνο που συζητάει ο κ. Καρπέτας είναι τα λεφτά των προγραμμάτων για να επεκτείνει την απαράδεκτη “κοινωνική” πολιτική του.

Πραγματικά θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν για κλάματα η όλη κατάσταση.

Η Περιφέρεια Αττικής πρέπει να διαχειριστεί με απόλυτη διαφάνεια, ευθύνη και συλλογικότητα τα όποια κονδύλια, ώστε να πιάσει τόπο ακόμα και το τελευταίο ευρώ.
Χρειάζεται, το συντομότερο δυνατό, το Υπουργείο Εσωτερικών να αλλάξει εκ βάθρων το θεσμικό πλαίσιο και να επιβάλλει κανόνες διαφάνειας, λογοδοσίας και άμεσης δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η σημερινή ανεξέλεγκτη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.


Υ.Γ. Ενδιαφέρον έχει η γρήγορη μετάλλαξη κάποιων από συνοδοιπόρους του κ. Φούχτελ σε “αγωνιστές” της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό όντως έχει γέλιο.

Βασίλης Καραβάκος
Δημοτικός σύμβουλος Μεταμόρφωσης
επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση
Μέλος του ΔΣ της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Μεταμόρφωσης

Διεύθυνση: Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση
τηλ επικοινωνίας: 6947891311 - 6945580673
symmaxiapolitonmetsis.blogspot.com
e-mail: symmaxiapolitonmetsis@gmail.com
facebook: ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου