Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Όταν η ανάγκη για δημόσιες σχέσεις οδηγεί σε “αποφάσεις” που δεν πάρθηκαν.

Μεταμόρφωση 19.07.2014
Όταν η ανάγκη για δημόσιες σχέσεις οδηγεί σε “αποφάσεις” που δεν πάρθηκαν.
Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο εισήχθη προς συζήτηση αίτηση επαγγελματιών της οδού Ι. Ράλλη, όπου ζητούσαν κλείσιμο του ενός ρεύματος της οδού την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να τοποθετήσουν τραπεζοκαθίσματα. Η αίτηση κατατέθηκε στις 20.06 και εισήχθη για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 25.06, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις προϋποθέσεις, δηλαδή να έχουν εισήγηση για το θέμα οι σχετικές υπηρεσίες του Δήμου. Η λεπομέρεια είναι ότι επιπλέον το θέμα συζητήθηκε αμέσως μετά τη λήψη απόφασης από τη δημοτική αρχή περί ουσιαστικής απόσυρσης του δήμου από τη διοργάνωση των πανηγυριών του Προφήτη Ηλία και της Μεταμόρφωσης (στο οποίο συμμετείχαν τα σχετικά καταστήματα).
 Στη συζήτηση φάνηκε καθαρά πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα δημοτικό συμβούλιο στην προσπάθεια να κάνουν κάποιοι της δημοτικής αρχής δημόσιες σχέσεις και να χρυσώσουν το χάπι της απόσυρσης του Δήμου από τη διοργάνωση των  πανηγυριών της πόλης. Ουδεμία εισήγηση, πιθανολόγηση ότι θα ήταν “καλό” για το κέντρο να κλείσει ο δρόμος, προτάσεις για διαμόρφωση του δεύτερου ρεύματος σε διπλής κυκλοφορίας, ιδέες περί καθολικής πεζοδρομήσεως των οδών περί την πλατεία και άλλες τέτοιες συζητήσεις που δεν περιποιούν τιμή σε ένα δημοτικό συμβούλιο όταν γίνονται με αυτόν τον τρόπο και που άνετα θα μπορούσαν να έχουν γίνει σε κάποια από τις παρακείμενες καφετέριες. Ταυτόχρονα, το ίδιο αίτημα έθεσε και επαγγελματίας της οδού Δεληγιάννη, ο οποίος κατέθεσε τη σχετική αίτηση το πρωί (!) της ημέρας της συνεδρίασης, αφού πληροφορήθηκε το θέμα της συζήτησης.
Ως εδώ θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε με το σχετικό χαμόγελο συγκατάβασης, ως κλασικές περιπτώσεις ελληνικού επαρχιώτικου ρουσφετιού. Όμως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στη διαύγεια έχει αναρτηθεί “απόφαση” του δημοτικού συμβουλίου όπου “ομόφωνα” εκφράζει τη βούληση του “να κινηθεί θετικά ως πρός το αίτημα για προέκταση κατά 3 μέτρα του πεζοδρομίου της Ι. Ράλλη” κλπ. Όπως μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε από το σχετικό βίντεο στο δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε καμία σχετική ψηφοφορία, δεν πάρθηκε καμία τέτοια απόφαση, πολύ περισσότερο,δε, “ομόφωνα”.
 Η Συμμαχία Πολιτών δεν μπορεί να συναινέσει στον ευτελισμό θεσμών όπως το δημοτικό συμβούλιο και χρησιμοποίησής τους ως όργανα παραγωγής δημοσίων σχέσεων της δημοτικής αρχής.. Επισημαίνει ότι ο εμπαιγμός των επαγγελματιών και η αγνόηση των πολιτών δεν μπορεί να είναι παραγωγικός τρόπος λειτουργίας του Δήμου μας.
Γι' αυτό:
-        Καλεί τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Σφυρή να αποσύρει άμεσα της σχετική “απόφαση”, αφού τέτοια δεν υφίσταται.
-        Καλεί τη δημοτική αρχή να αντιμετωπίζει με σεβασμό και σοβαρότητα το δημοτικό συμβούλιο, εισηγούμενη με αρτιότητα ότι έχει να εισηγηθεί, ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με αλλαγές στη ζωή των κατοίκων μιας περιοχής ή μιας γειτονιάς.
-        Καλεί τον πρόεδρο του Δ.Σ να προβαίνει σε αναλυτική καταμέτρηση του τι ψηφίζει κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να αποφεύγονται οι παρανοήσεις και οι αλλοιώσεις των αποφάσεων του οργάνου. Δεν είναι η πρώτη φορά που επισημαίνεται κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να είναι η τελευταία.
-        Επισημαίνει ότι τέτοιου είδους ζητήματα δεν μπορούν να εισάγονται και να συζητούνται  στο ΔΣ χωρίς να έχει προηγηθεί μελέτη επιπτώσεων, ενημέρωση ΟΛΩΝ των περιοίκων, διαβούλευση με τη γειτονιά. Δεν είναι λογικό να αλλάζει η ζωή κατοίκων της πόλης, χψρίς να έχουν ενημερωθεί τουλάχιστον για το τι πρόκειται να συμβεί και ποιές θετικές και αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτό στη ζωή τους. Η αρμονική συμβίωση κατοικιών και καταστημάτων είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη κάποιας περιοχής. 

Το βίντεο από τη σχετική συνεδρίαση ( η “λήψη” απόφασης είναι περίπου στο 4.10.00- η συζήτηση αρχίζει στο 3.50.00) βρίσκεται στο σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/watch?v=HQmNvKpDO08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου