Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

OPEN MALL (Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου): μια ακόμα προσπάθεια προεκλογικής κοροϊδίας

...
Τη Δευτέρα 17.09 ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Καρπέτας κάλεσε τους εμπόρους, τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της Γ. Παπανδρέου σε μια συζήτηση – ενημέρωση για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (OPEN MALLS). Ο στόχος της συζήτηση ήταν η εξασφάλιση συμφωνίας 50 τουλάχιστον καταστηματαρχών για υποβολή κοινής πρότασης με το Δήμο για τη δημιουργία OPEN MALL στη Γ. Παπανδρέου.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις – ηπιοδρομήσεις και μια σειρά παρεμβάσεων στο περιβάλλον και τα συμβεβλημένα καταστήματα, που μπορούν υπό προϋποθέσεις να βοηθήσουν στην αναβάθμιση της συγκεκριμένης περιοχής. Για να γίνει αυτό χρειάζεται:

  • Να έχει η πόλη ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το που θέλει να πάει.
  • Να εντάσσεται όλο αυτό στο μεσο -μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της.

Αντιθέτως, η Μεταμόρφωση, με ευθύνη της δημοτικής αρχής που διοικεί την πόλη μας από το 2011 δεν έχει κανένα σχεδιασμό.
Σε αυτή τη λογική είναι και η τρέχουσα “πρόταση” της δημοτικής αρχής: Χωρίς τίποτα συγκεκριμένο, χωρίς κάποια υποτυπώδη μελέτη, ζήτησε τη σύμπραξη των επαγγελματιών, εμπόρων και κατοίκων σε κάτι ασαφές, ομιχλώδες επειδή “υπάρχει πρόγραμμα που δίνει λεφτά”.

Η δημοτική αρχή για μια ακόμα φορά παραβιάζει κάθε αρχή σχεδιασμού: Αντί να ψάχνει χρηματοδότηση για να χρηματοδοτήσει το δικό μας σχεδιασμό για τη Μεταμόρφωση, προσπαθεί να προσαρμόσει τη Μεταμόρφωση στο όποιο πρόγραμμα κυκλοφορεί. Αυτή η δημοτική αρχή είναι ικανή να διεκδικήσει ακόμα και πρόγραμμα για δημιουργία λιμενοβραχίονα στη Μεταμόρφωση, αρκεί να δείξει λίγο πριν τις εκλογές ότι κάτι κάνει, ότι νοιάζεται και για την πόλη (εκτός από τις αγορές οικοπέδων).

Η ανάπτυξη της αγοράς της Μεταμόρφωσης είναι στενά συνυφασμένη με τη ζωή στη Μεταμόρφωση: Η πόλη πρέπει να φωτιστεί (είναι σκοτεινή), να ζωντανέψει με πλήθος εκδηλώσεων, να γίνει πόλη πολιτισμού, ώστε οι κάτοικοί της να ζουν εδώ, όχι μόνο να έρχονται για ύπνο.
Πρέπει να γίνει φιλική στον πεζό, στην οικογένεια, να κρατήσει τους νέους της.

Για να γίνουν αυτά χρειάζεται να συζητήσουμε όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε εδώ. Το αποτέλεσμα των συζητήσεων να δοθεί για επιστημονική επεξεργασία, από τους σχετικούς με το αντικείμενο επιστήμονες και να ακολουθήσει η πρακτική υλοποίηση.

Χρηματοδότηση μπορεί να βρεθεί:
  • Από ίδιους πόρους, αρκεί η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα να σταματήσει τις σπατάλες με τα λεφτά άλλων. 850.000 παραπάνω από την αντικειμενική αξία δίνει για το κτήμα Κουτσουμπέλη, (3.650.000 αντί για 2.800.000) χωρίς καμία αιτιολόγηση. Την ώρα που αγορά ακινήτων απλά δεν υπάρχει αυτοί μοιράζουν εκατομμύρια.
  • Από προγράμματα που συνεχώς βγαίνουν: Το ότι η δημοτική αρχή Καρπέτα αντιλήφθηκε ένα πρόγραμμα δε σημαίνει ότι υπάρχει ένα. Υπάρχουν πολλά κατά καιρούς, αρκεί να είναι ο Δήμος σταθερά προσανατολισμένος στην εξεύρεσή τους, να έχει δημιουργήσει τον κατάλληλο μηχανισμό εύρεσης, να ξέρει τι θέλει να χρηματοδοτήσει – να έχει σχεδιάσει δηλαδή.

Η δημοτική αρχή Καρπέτα έχει αποδείξει ότι δε μπορεί και δε θέλει

  • Δε μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει σωστά ένα έργο. Δεν το έχει κάνει με κανένα ως τώρα. Σήμα κατατεθέν της θητείας της είναι η κεντρική πλατεία. Ας θυμηθούμε ακόμα το αθλητικό έργο στο διαδημοτικό, το κυλικείο του νεκροταφείου, τον παιδικό σταθμό στην Καναπίτσα κ.α. πολλά τέτοια.
  • Δε θέλει να ακούσει σοβαρές προτάσεις. Η αλαζονεία της εξουσίας έχει φτάσει στο ανώτατο στάδιο. Ο "ξερολισμός" σε συνδυασμό με την ανικανότητα δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, επικίνδυνο για την πόλη. Είναι ικανοί να παίξουν με τον πόνο της αγοράς προκειμένου να ξεγελάσουν κάποιους με το δήθεν ενδιαφέρον, μήπως και σωθούν εκλογικά.

Η Μεταμόρφωση μπορεί να μελετήσει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το μέλλον της! Αρκεί να αποδεσμευτεί από τις δυνάμεις που χρησιμοποίησαν το Δήμο, αντί να τον υπηρετήσουν, όποια μορφή και αν έχουν. Αρκεί να θυμηθεί την ώρα που πρέπει. Έχει τις δυνάμεις, τη γνώση, την επάρκεια. Χρειάζεται επιπλέον τη θέληση, να στείλει σε αγρανάπαυση όσους έπαιξαν με το μέλλον της τόσα χρόνια.

Υ.Γ 1. Λένε και ανακρίβειες: Το πρόγραμμα για το οποίο έγινε η συζήτηση προβλέπει πεζοδρόμους ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Ο κ. Καρπέτας επέμενε ότι προβλέπει μόνο πεζοδρόμους και άρα μόνο η Γ. Παπανδρέου (αποκλείοντας πχ τη Φ. Γκινοσάτη) μπορεί να ενταχθεί. Γιατί; Δεν είχε καν διαβάσει ή συμβαίνει κάτι άλλο;
Υ.Γ.2 Η περιφέρεια Αττικής ενέγραψε το 2016 3.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό της για ανάπλαση του κέντρου. Επειδή η ανάπλαση ήταν “όραμα” του κ. Δημάρχου το οποίο “το επεξεργαζόταν” ο ίδιος αλλά ο Δήμος δεν ήξερε κάτι, τα χρήματα χάθηκαν. Μια σοβαρή δημοτική αρχή μπορεί να τα ξαναφέρει πίσω και σε συνεργασία με όσους ζουν και εργάζονται εδώ να αναπλάσει το κέντρο στην κατεύθυνση που θέλουμε.

Για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση
Βασίλης Καραβάκος

Επικεφαλής


Η πρόσκληση του προγράμματος ΕΔΩ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου