Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας για τη ρύπανση στον Κηφισό.

...
Μετά την καταγγελία της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, για το περιστατικό ρύπανσης του Κηφισού την Κυριακή 19/08/2019, η αρμόδια υπηρεσία πραγματοποίησε αυτοψία στο ποτάμι.

Το αποτέλεσμα της αυτοψίας, στις 23/08/2018, ήταν ότι τα νερά ήταν διαυγή, χωρίς εμφανή ρύπανση.

Όπως είναι φυσικό, 4 ημέρες μετά το γεγονός δεν είναι εφικτό να βρεθούν οι ρυπογόνες ουσίες και η πηγή τους.

 Από το γεγονός αυτό προκύπτει σαφώς η ανάγκη ύπαρξης μηχανισμού άμεσης αντίδρασης και λήψης δείγματος, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά ο έλεγχος. Σε αυτόν τον μηχανισμό, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για επίδοξους ρυπαντές, έχουν ρόλο η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι σύλλογοι, οι πολίτες, όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον Κηφισό.

  • Ο Δήμος Μεταμόρφωσης οφείλει να έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για άμεση και σύμφωνη με τους κανόνες λήψη δείγματος, ανά πάσα στιγμή. Πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένος υπεύθυνος για τη διαδικασία αυτή.
  • Οι σύλλογοι και οι πολίτες μπορούν και πρέπει να ενημερώνουν άμεσα για κάθε προσπάθεια ρύπανσης του Κηφισού ή αυθαιρεσίας στις όχθες τους.

 Από την εξέλιξη της υπόθεσης προκύπτει σαφέστατα η λειψή δυνατότητα των αρμόδιων υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν τέτοια περιστατικά. Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε την ολοκληρωμένη στελέχωσή τους ώστε να ανταποκρίνονται στην αποστολή τους.

 Σε κάθε περίπτωση η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση έχει και θα συνεχίσει να έχει στο επίκεντρο της δράσης της την προστασία του Κηφισού. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου