Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Όπισθεν ολοταχώς για το οικόπεδο



Ακύρωσε την απόφαση για απευθείας αγορά η διοίκηση Καρπέτα.

Απόπειρα αγοράς με δημοπρασία αλλά χωρίς κανένα σχέδιο - η νέα εκδοχή.

Συνεχίζεται η απόπειρα αγορών που θα υπονομεύσουν το Δήμο για πολλά χρόνια. 


Η τοποθέτηση του Β. Καραβάκου για το θέμα ΕΔΩ

Η κατακραυγή της κοινωνίας και οι αντιδράσεις των δημοτικών παρατάξεων έφεραν αποτέλεσμα: Η απαράδεκτη απόφαση για απευθείας αγορά οικοπέδου σε τιμή 7,5 φορές πάνω από την αντικειμενική ανάγκασε τη δημοτική αρχή σε οπισθοχώρηση. Η παράλογη απευθείας αγορά πλέον δεν προκρίνεται, η δημοτική αρχή σύρεται σε δημοπρασία. Είναι τόσο συντριπτική η νίκη της κοινωνίας που η δημοτική αρχή έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο στα κρυφά, μη δίνοντας κανένα περαιτέρω στοιχείο! Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο έχουν γίνει πολλά εξωθεσμικά, αλλά να γίνεται συζήτηση θέματος χωρίς το συμβούλιο να γνωρίζει το θέμα δεν έχει ξαναγίνει! Ο φόβος για την αντιπολίτευση, όπως ομολόγησε ο κ. Καρπέτας (ΕΔΩ) , τους κάνει να ευτελίζουν κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας του Δήμου.

  Η κοινωνία της Μεταμόρφωσης κατέγραψε μια σημαντική νίκη. Έχει αναγκάσει τη δημοτική αρχή να κάνει πίσω σε μια κορυφαία επιλογή της και να υιοθετήσει ως τρόπο αγοράς ακινήτων τη δημοπρασία. Αυτό που απέρριπτε πριν 3 μήνες, σπεύδοντας να πληρώσει όσα ζητούσε ο πωλητής, φοβίζοντάς μας με την απώλεια του “μοναδικού” οικοπέδου, το οποίο πολλοί θα έσπευδαν να πάρουν μέσα από τα χέρια μας (!). Όπως αποδείχθηκε αυτά ήταν από τα γνωστά παραμύθια της δημοτικής αρχής Καρπέτα. Το οικόπεδο είναι εκεί και περιμένει ακόμα.

Αγορά για νεκροταφείο

  Η δημοτική αρχή παρουσιάζεται αμετανόητη. Με επιλογές αμφιλεγόμενες, οι οποίες διαρρέουν και δεν τις μαθαίνουμε με τρόπο θεσμικό, προσπαθεί να προχωρήσει σε σημαντικές αγορές και “επενδύσεις”, χωρίς να έχει συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο και η κοινωνία για τις ανάγκες που θα εξυπηρετήσουν. Μετά από την αναδίπλωση στο θέμα του οικοπέδου στον Κηφισό, έχουμε την πρόσκληση προς «κάθε ενδιαφερόμενο» να προσφέρει οικόπεδο 35-40 στρεμμάτων, με σκοπό να το «απαλλοτριώσει» ο Δήμος, για νέο κοιμητήριο και κέντρο αποτέφρωσης νεκρών.

  Πρόκειται για μια επιλογή που – με τη συγκεκριμένη δημοτική αρχή- θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια και θα υπονομεύσει την πορεία του Δήμου για πολλά χρόνια. Ίσως αυτό δεν ενδιαφέρει τον κ. Καρπέτα, αφού από το 2019 δε θα συμμετέχει στη διοίκηση του Δήμου, αλλά για τους υπόλοιπους έχει σημασία το πως θα είναι το ταμείο του Δήμου.

  Κανένα θεσμικό όργανο του Δήμου Μεταμόρφωσης δεν έχει πάρει απόφαση ούτε για μεταφορά νεκροταφείου, ούτε για τους όρους αυτής της μεταφοράς. Πόσα εκατομμύρια θα χρειαστεί να πληρώσει ο Δήμος για να υλοποιήσει τα σχέδια του κ. Καρπέτα κανένας δε γνωρίζει. Αν είναι πάντως αντίστοιχα του οικοπέδου στον Κηφισό τότε ο κίνδυνος για το Δήμο είναι μεγάλος.
Η πράξη αυτή της διοίκησης Καρπέτα, εκτός των άλλων, υπονομεύει τις προσπάθειες για δημιουργία διαδημοτικού νεκροταφείου, που θα λύσει άπαξ το πρόβλημα, θα κοστίσει πολύ λιγότερα στο Δήμο και θα απαλλάξει το Δήμο από την ύπαρξη ενός μεγάλου νεκροταφείου ανάμεσα σε κατοικίες.

  Για να είμαστε και πιο συγκεκριμένοι: Οι λύσεις για “μοναδικό” οικόπεδο που θα “προσφερθεί” ίσως στην Κάτω Μποφίλια, πάνω από τον Κηφισό είναι καταστροφικές.
  1. Επειδή τα εκατομμύρια δεν είναι για πέταμα σε λύσεις αδιέξοδες
  2. Επειδή στην Κάτω Μποφίλια δε χωράει καμία τέτοια χρήση. Εκεί καλά-καλά δε μπορούν να φτάσουν σε ώρες αιχμής οι 200 κάτοικοι, θα προσθέσουμε ακόμα 2.000 επισκέπτες ημερησίως;



Έτσι λοιπόν η Μεταμόρφωση ζει εποχή νέας δόξας!

Μετά την απώλεια, με ευθύνη της δημοτικής αρχής Καρπέτα, 400.000 ευρώ για το βρεφονηπιακό σταθμό της Καναπίτσας, μετά την απώλεια 400.000 ευρώ για το έργο των “πλακοστρώσεων, προσβασιμότητας κλπ”, η δημοτική αρχή Καρπέτα, μπροστά στη διαφαινόμενη αποχώρησή της το 2019, προχωρά σε σπατάλες ανεπίτρεπτες για την εποχή και τα δεδομένα της αγοράς. Εκατομμύρια διακινούνται για αγορά γης, η οποία στις μέρες μας αξίζει ελάχιστα.

Η συμπεριφορά αυτή είναι εξόχως βλαπτική για τα συμφέροντα του Δήμου και της πόλης. Πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η κοινωνία της Μεταμόρφωσης μπορεί να το επιβάλλει!


Για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση

Βασίλης Καραβάκος

Επικεφαλής – δημοτικός σύμβουλος

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση
τηλ: 6947891311
facebook: Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση
e-mail: spmetsis@gmail.com
www.symmaxiapolitonmetsis.blogspot.com
youtube: Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου