Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση σχετικά με την μη ανανέωση της σύμβαση 11 εργαζομένων στην Κοινωφελή του Δήμου.

Μεταμόρφωση 16.01.2014
11 εργαζόμενοι εκτός Δήμου – σε κίνδυνο τα δημοτικά ιατρεία.

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 7.30 μμ ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καρπέτας επέλεξε να ανακοινώσει σε 11 εργαζόμενους στην Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου (Δημοτικά ιατρεία, Κοινωνικό Παντοπωλείο κ.α. δομές) ότι δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους. Πρόκειται για 11 εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών, που εργάζονται με αυτήν την εργασιακή σχέση 8 χρόνια και των οποίων τις συμβάσεις είχε ανανεώσει η διοίκηση Καρπέτα 3 φορές ως τώρα.
Η εξέλιξη αυτή βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, του κοινωνικού παντοπωλείου και της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου συνολικά. Πλέον δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσουν.
Η μεθόδευση που ακολουθήθηκε είναι χαρακτηριστική για τη διοίκηση Καρπέτα: Η συζήτηση για την ανανέωση ή όχι των συμβάσεων δεν έγινε ποτέ στο αρμόδιο να αποφασίσει όργανο, στο ΔΣ της Κοινωφελούς, όπως υπήρχε υποχρέωση να γίνει.
Δεν είναι άσχετη με το θέμα η επιμονή της δημοτικής αρχής για παραχώρηση του κτιρίου των δημοτικών ιατρείων στο ΙΚΑ, για τη λειτουργία εκεί των ιατρείων του ΙΚΑ, τα οποία, όπως ισχυρίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Καρπέτας θα έφευγαν από την πόλη μας.
Σήμερα ζούμε το απαράδεκτο φαινόμενο κάποιοι εργαζόμενοι από αυτούς των οποίων λύθηκαν οι συμβάσεις να προσφέρουν “εθελοντική” εργασία στα δημοτικά ιατρεία, στο κοινωνικό παντοπωλείο και στην Κοινωφελή. Για τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση είναι ανεπίτρεπτη η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η μετατροπή των εργαζομένων σε “εθελοντές”, με αδιευκρίνιστα “ανταλλάγματα” ή υποσχέσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Αυτή η πρακτική τείνει να γίνει συνήθεια για μια δημοτική αρχή που θαυμάζει, όπως δείχνουν οι πράξεις της, το πρότυπο του κ. Λοβέρδου για καθηγητές – εθελοντές οι οποίοι θα “ αμείβονται” με μόρια διορισμού.
Η δημοτική αρχή του κ. Καρπέτα συνεχίζει να γράφει μαύρες σελίδες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διαλύει εργασιακές σχέσεις, διαλύει κοινωνικές δομές, μετατρέπει εργαζόμενους σε “εθελοντές” . Ως μνημείο εμπαιγμού της κοινωνίας θα μείνουν οι “δεσμεύσεις” της για στήριξη και στελέχωση των δημοτικών ιατρείων του κοινωνικού παντοπωλείου κ.α.
Καλούμε τη δημοτική αρχή:
  1. Να λύσει το θέμα με τις συμβάσεις των εργαζομένων.
  2. Να διασφαλίσει άμεσα την ομαλή, κανονική και σύννομη λειτουργία των δημοτικών ιατρείων
  3. Να σταματήσει τώρα τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και κάθε απόπειρα μετατροπής των εργαζομένων σε “εθελοντές”.
Καλούμε τις συλλογικότητες της πόλης μας να διεκδικήσουν και να επιβάλλουν την ενίσχυση και όχι τη διάλυση των κοινωνικών δομών
Υ.Γ Η Συμμαχία Πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο υποστήριξε τη θέση για παραχώρηση χώρου για τα ιατρεία του ΙΚΑ στο κτίριο του Κ.Η.Φ.Η, στην οδό Κορίνθου και όχι στο κτίριο των δημοτικών ιατρείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου