Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Η Συμμαχία Πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς


Οι Τετάρτες των πλειστηριασμών συνεχίζονται
Κάθε Τετάρτη 3.45 με 5 η Συμμαχία Πολιτών είναι παρούσα στο Ειρηνοδικείο της Νέας Ιωνίας, σε συμπαράσταση των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες.
Είναι μια διαρκής παρουσία, κάθε βδομάδα, επί 2 μήνες, η οποία θα συνεχιστεί κανονικά. Στόχος μας είναι να μην περάσει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο Μεταμόρφωσης για έμπρακτη συμπαράσταση εκ μέρους του Δήμου προς τους πολίτες που κινδυνεύουν. Αντίστοιχα ψηφίσματα έχουν ήδη υιοθετήσει τα δημοτικά συμβούλια Ηρακλείου και Νέας Ιωνίας,


Πρόταση ψηφίσματος

Προς το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης
Ενόψει της επικείμενης άρσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από 01.01.2015 και σε συνδυασμό με τους αυξανόμενους πλειστηριασμούς επαγγελματικών και ιδιωτικών ακινήτων που δεν προστατεύονται, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης ψηφίζει τα εξής:

  • Καταδικάζουμε την επίθεση των τραπεζών και του δημοσίου ενάντια στο δικαίωμα στην κατοικία των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων της Μεταμόρφωσης που αποδεδειγμένα και εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής των μνημονίων, κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., αδυνατούν να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που ανέλαβαν κάτω από άλλες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.
  • Είμαστε αντίθετοι στους πλειστηριασμούς της κατοικίας αλλά και στις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων των μικροεπαγγελματιών που η οικονομική κρίση, η εξοντωτική αύξηση της φορολογίας και η επιβολή χαρατσιών έχουν οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.
  • Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλευρό όσων έχουν ανάγκες και θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο το ξεσπίτωμα των ανέργων, συνταξιούχων, των χαμηλά αμειβόμενων και των μικροεπαγγελματιών.
  • Απαιτούμε από την κυβέρνηση την προστασία της λαϊκής κατοικίας, το σταμάτημα των πλειστηριασμών, τη συνέχιση και διεύρυνση του μέτρου της απαγόρευσης των πλειστηριασμών κατοικίας και περιουσιακών στοιχείων αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών.

Καλούμε σωματεία, συλλόγους, φορείς, επιτροπές και πολίτες σε συντονισμό για την αποτροπή των πλειστηριασμών.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου