Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Στις συναντήσεις της Αυτοδιοίκησης η Συμμαχία Πολιτών






Στα συνέδρια της Κ.Ε.Δ.Ε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στα θέματα που απασχολούν τους Δήμους.

Την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου η αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης παρακολούθησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ με θέμα “Κοινωνία σε κρίση – Αυτοδιοίκηση σε δράση”, καθώς και το συνέδριο “Δημιουργικές πόλεις- Συνδυάζοντας την καινοτομία με τη βιώσιμη ανάπτυξη”, στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, στη Θεσσαλονίκη.

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν τη λειτουργία των ΚΑΠΗ, του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι”, τις δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας, την προσχολική εκπαίδευση, την υποστήριξη και ενσωμάτωση μεταναστών κ.ά. όπου αναδείχθηκαν οι δυσκολίες και το ιδιαίτερα σημαντικό έργο των Δήμων, σε ένα αρνητικό για τη λειτουργία τους περιβάλλον.

Στη διημερίδα “Δημιουργικές πόλεις-Συνδυάζοντας την καινοτομία με την βιώσιμη ανάπτυξη”, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης POLIS, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν σε καινοτόμες λύσεις σε τομείς όπως η διαχείριση ενέργειας, υδάτινων πόρων, απορριμμάτων, ευρυζωνικών υπηρεσιών, περιβάλλοντος, κ.ά.

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ παραβρέθηκε στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, όπου συζητήθηκε το οικονομικό πρόβλημα της αυτοδιοίκησης καθώς και άλλα θέματα, κυρίως οργανωτικά. Η συζήτηση στη γενική συνέλευση ανέδειξε τα αδιέξοδα της αυτοδιοίκησης και των οργάνων που την εκπροσωπούν, αφού οι συνεχείς υποχωρήσεις και η “κατανόηση” στη συρρίκνωσή της οδήγησαν σε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές πόρων και ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες στη λειτουργία της.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο στο κομμάτι της διεκδίκησης, όσο και στο κομμάτι της δημιουργίας. Βασική πεποίθησή μας είναι ότι οι φορείς της αυτοδιοίκησης πρέπει να συνεργάζονται σε μόνιμη βάση, αναζητώντας λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους.

www.symmaxiapolitonmetsis.blogspot.gr
e-mail: symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ. επικοινωνίας: 6947891311 - 6945580673


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου