Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

530.000 ευρώ σε ιδιωτική εταιρία security αντί να απαιτήσουμε την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος

 Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Β. Καραβάκος επεσήμανε ότι ο κ. Σαραούδας αντί να διεκδικήσει την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος με έμψυχο προσωπικό και μέσα, προχωρά σε μία "λεόντειο" σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία security. 

 Μετακυλίει έτσι το κόστος της - όποιας -  φύλαξης στους κατοίκους της Μεταμόρφωσης και στο Δημοτικό ταμείο, αντί του φυσιολογικού, η αστυνομία να εκπληρώνει το ρόλο της, αυτόν της φύλαξης περιουσιών και των πολιτών. 

 530.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια θα κατατεθούν στο ταμείο μιας ιδιωτικής εταιρείας για μία υποτυπώδη φύλαξη. Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό είναι κατά 40% αυξημένο από αυτό που δαπανήθηκε την πρώτη χρονιά (265.000 αντί για 190.000).
 
 Δυστυχώς για μία ακόμα φορά η δημοτική αρχή εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης. 

 Κι αν ο κ. Σαραούδας δυσκολεύεται να βρει αντίστοιχα παραδείγματα για το πώς επιτυγχάνεται η καλύτερη φύλαξη, του συνιστούμε να κοιτάξει στο δήμο Ζωγράφου, όπου ο δήμος διεκδίκησε και πέτυχε την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος με 20 επιπλέον αστυνομικούς.
 
 Αντί να δίνει 530 χιλιάδες ευρώ σε μία ιδιωτική εταιρεία για "να δουλεύουν και εφτά δημότες" όπως είπε χαρακτηριστικά (πιθανά ρουσφέτια για κάποιον) μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές και όχι να αρνείται την ενίσχυση των σχολείων μας,  όπως έκανε το Σεπτέμβριο. 

 Η δημοτική αρχή του κ. Σαραούδα (τόσο ο κ. Δήμαρχος όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης) οφείλουν να σταματήσουν εδώ και τώρα τον εν λόγω "διαγωνισμό".  Να απαιτήσουν την ενίσχυση του τοπικού αστυνομικού τμήματος σε προσωπικό και μέσα για να επιτύχει η πόλη ουσιαστική βελτίωση των όρων ασφάλειας, χωρίς να εκταμιεύσει ο Δήμος μισό εκατομμύριο ευρώ για υπηρεσίες ιδιωτκής "φύλαξης" 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου