Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Έχει πλήρη άγνοια η δημοτική αρχή για τη λειτουργία των ελεγκτικών διαδικασιών (και αποδείχθηκε στο συμβούλιο)

Του  Απόστολου Ντάλλα* 



* Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση


Στην 26η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης με θέμα την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων για το έτος 2022 στην Έκθεση του ορκωτού ελεγκτή ( αλλά όχι στο Προσάρτημα του Ισολογισμού ) αναφέρεται ρητά ότι ‘ Δεν διενεργήθηκε φυσική απογραφή των αποθεμάτων σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 315/1999 § 2.2.204 παρ1.’’(Κλαδικό Λογιστικό Σχέδιο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Το γεγονός συνομολόγησε και ο Λογιστής του Δήμου καθώς και ο υπηρεσιακός παράγοντας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.


Επί της ουσίας δεν τηρήθηκε η στοιχειώδης λογιστική λειτουργία της απογραφής που διασφαλίζει τον έλεγχο των αποθεμάτων , τον εντοπισμό πιθανών ελλειμμάτων και το ουσιώδες έργο του εσωτερικού ελεγχου στον τομέα των αποθεμάτων.

Τα αποθέματα αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους λογαριασμούς του ενεργητικού για αυτό απαιτείται να διαφυλάσσονται, να προστατεύονται και να διαχειρίζονται ορθά .

..

Εν όψει αυτής της διαπίστωσης ο απερχόμενος Δήμαρχος δήλωσε με περριση αλαζονεία ότι "όλα λειτουργούν τέλεια και με ένα κουμπί ελέγχουμε τι έχουμε στις αποθήκες μας" καταδεικνύοντας την πλήρη άγνοια του για την λειτουργία των ελεγκτικών διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να υφίσταται μια ομαλή και αποτελεσματική διακυβέρνηση του Δήμου.

..

Στην Έκθεση του ορκωτού ελεγκτή δεν υπάρχει αναφορά στο αν έχουν ή δεν έχουν ελεγχθεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας από τις φορολογικές αρχές, για τους έμμεσους και παρακρατούμενους φόρους, για την φορολογία χαρτοσήμου, καθώς και για την φορολογία εισοδήματος με συνέπεια να μην έχουν οριστικοποιηθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις του Δήμου για τις πιθανές ανέλεγκτες χρήσεις.

..

Η αναποτελεσματική, ατελέσφορη και ανεπαρκής άσκηση της εξουσίας από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ.Σαραουδα που είχε ως άξονες δράσης της την επικοινωνιακή προβολή χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις και ενέργειες , την αλαζονεία, τον αυταρχισμό, την απαξίωση των θεσμικών οργάνων του Δήμου και την τραγική οικονομική διαχείριση που μέσω των απευθείας αναθέσεων εξυπηρέτησε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα , πρέπει να λάβει τέλος.

..

Η “Συμμαχία Πολιτών” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Καραβακος έχει όραμα, σχέδιο, ρεαλιστικό πρόγραμμα και προτάσεις που θα δώσουν διέξοδο και λύσεις στα θέματα που ταλανίζουν τους δημότες.

Έχει δείξει διαχρονικά και σταθερά ότι έχει τα εχέγγυα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου και να διεκδικήσει αγωνιστικά ( θεσμικά και κινηματικά ) την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες της πόλης.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου