Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Και ο Ωρωπός εξασφάλισε αστυνομική παρουσία. Η Μεταμόρφωση δίνει 530.000 για υπηρεσίες "security"

 Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση αντιτάχθηκε στην επιλογή της δημοτικής αρχής Σαραούδα να ακριβοπληρώσει μια ιδιωτική εταιρεία security με το ποσό των - περίπου - 530.000 ευρώ για δυο χρόνια, για αμφίβολες υπηρεσίες ασφαλείας. 


 Επανειλλημένα τονίσαμε ότι αν θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ασφάλειας στην πόλη χρειάζεται να διεκδικήσουμε την ενίσχυση του υπεύθυνου για την ασφάλεια των κατοίκων της Μεταμόρφωσης, δηλαδή του αστυνομικού τμήματος της πόλης μας. Η ασφάλεια των πολιτών είναι ευθύνη του κράτους και αυτός είναι ο προορισμός της αστυνομίας. 


 Υποδείξαμε μάλιστα στον κ. Σαραούδα πως το επιτυγχάνουν αυτό Δήμοι που έχουν στην πολιτική τους μια στοιχειώδη διεκδίκηση. Φέραμε το παράδειγμα του Δήμου Ζωγράφου, ο οποίος απέσπασε 20 επιπλέον αστυνομικούς για το τοπικό αστυνομικό τμήμα.  


  Σήμερα φέρνουμε και το παράδειγμα του Δήμου Ωρωπού, οι πιέσεις του οποίου απέτρεψαν το κλείσιμο του Τμήματος Ασφαλείας Καλάμου αλλά και ενεργοποιούν το θεσμό του τοπικού αστυνομικού στο Καπανδρίτι.


 Κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι "γίνεται και αλλιώς". Δήμοι και Δήμαρχοι επιλέγουν να διεκδικούν λύσεις αντί να κάνουν το ντεκόρ σε φωτογραφίες υπουργών, όπως επιλέγει η δημοτική αρχή της Μεταμόρφωσης. Και αν δεν κόστιζε στην πόλη δεν θα λέγαμε τίποτα. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει και το ντεκόρ, αν αυτό θεωρεί σωστό. Όταν όμως αυτό κοστίζει 530.000 ευρώ και το λογαριασμό τον πληρώνουν οι δημότες, τότε δεν είναι δικαίωμά του. 


  Καλούμε τη δημοτική αρχή να αφήσει τις δημόσιες σχέσεις με τους υπουργούς ( βουλευτές και κομματικά στελέχη) και να διεκδικήσει λύσεις πραγματικές, στο πρόβλημα της ασφάλειας. Το δρόμο τον δείχνουν οι προαναφερόμενοι Δήμοι. 


  Υ.Γ. Όπως βλέπετε λεφτά υπάρχουν. Απλά δίνονται για αμφίβολης ποιότητας υπηρεσίες και δεν δόθηκαν πχ έγκαιρα για τη μόνωση του 2ου Λυκείου - Διαδημοτικού Γυμνασίου, στην Αγ. Νεκταρίου, με αποτέλεσμα να βγουν τα παιδιά στο δρόμο. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου