Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Και τα απορριμματοφόρα της Νέας Ιωνίας στη Μεταμόρφωση;

 Από ότι φαίνεται η Μεταμόρφωση προβλέπεται σύντομα να υποδεχτεί ακόμα ένα αμαξοστάσιο γειτονικού Δήμου, να πραγματοποιείται ακόμα μία μεταφόρτωση απορριμμάτων στο έδαφός της. 



Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Ιωνίας ο Αντιδήμαρχος οικονομικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, απάντησε ότι άμεσα βλέπουν οπωσδήποτε ένα οικόπεδο στη Μεταμόρφωση και ίσως (!) ένα στα όρια του δήμου Νέας Ιωνίας, για τη μεταφορά του αμαξοστασίου και δραστηριοτήτων του. Τουλάχιστον ο δήμος μας έχει την “τιμητική” του, αφού αποτελεί πρώτη επιλογή για τα απορριμματοφόρα όλων των άλλων δήμων, όταν κάποιοι αναζητούν λύσεις για τα απορρίμματά τους σκέφτονται εμάς! 


Φυσικά οι άλλοι δήμοι κάνουν πολύ καλά να θέλουν να ξεφορτωθούν τα αμαξοστάσια και τη μεταφόρτωση απορριμμάτων από το δήμο τους. Το ερώτημα είναι ο δήμος Μεταμόρφωσης τι κάνει; Ο κ. Σαραούδας γνωρίζει κάτι για το θέμα; Πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τη δήμαρχο Νέας Ιωνίας, την κ. Θωμαΐδου, σε ένα ζεστό και εγκάρδιο κλίμα, όπως μας πληροφόρησαν. Η συνάντηση περιλάμβανε και την προοπτική εγκατάστασης των απορριμματοφόρων της Νέας Ιωνίας στη Μεταμόρφωση; 


Η διοίκηση του κ. Καρπέτα υποδέχθηκε με χαρά και στήριξε τη μεταφορά του αμαξοστασίου του Ηρακλείου στην οδό Δασκαλογιάννη, στη Μεταμόρφωση. Η διοίκηση του κ. Σαραούδα συνέχισε από εκεί που το άφησε ο κ. Καρπέτας, με το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου να λειτουργεί και να μεταφορτώνει τα απορριμματά του στη Μεταμόρφωση. Τώρα ετοιμαζόμαστε, επιπλέον, να υποδεχτούμε και το αμαξοστάσιο της Νέας Ιωνίας; Υπάρχει διοίκηση στο Δήμο που βάζει σε προτεραιότητα τα συμφέροντα των κατοίκων της, ή εξαντλείται στις δημόσιες σχέσεις με την κυβέρνηση και άλλους δημάρχους;


Ο Δήμος Μεταμόρφωσης πρέπει να έχει ξεκάθαρη στάση. Θα διαχειριστούμε στο χώρο μας τις δικές μας υποθέσεις. Δεν θέλουμε να τις φορτώσουμε σε κανέναν άλλον. Ομοίως όμως δεν δεχόμαστε να φορτωθούμε εγκαταστάσεις που οι άλλοι θέλουν να διώξουν από την πόλη τους. Οτιδήποτε άλλο είναι συναίνεση δια της πλαγίας οδού, στη διαμόρφωση της Μεταμόρφωσης ως κομβικού σημείου στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου