Επικοινωνία

symmaxiapolitonmetsis@gmail.com

τηλ: 6947891311

Δεληγιάννη 8 Μεταμόρφωση

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Μεγάλη συγκέντρωση της Συμμαχίας Πολιτών στην εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα

...
  Εκατοντάδες κάτοικοι της Μεταμόρφωσης γέμισαν ασφυκτικά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και τον εξωτερικό χώρο στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

  Στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου, όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, δεν ήταν εφικτό να προσεγγίσουν δεκάδες προσκεκλημένων,οι οποίοι παρέμειναν στον εξωτερικό χώρο.

 Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του συντονιστή της δημοτικής κίνησης Βασίλη Τριάντο ο οποίος ενημέρωσε για την ομόφωνη επιλογή το Βασίλη Καραβάκου ως του υποψηφίου Δημάρχου από τη συνέλευση των μελών της Συμμαχίας Πολιτών.

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος.



Η ομιλία του ήταν η εξής:


Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, που μας κάνετε την τιμή να παρευρίσκεστε στη σημερινή μας εκδήλωση, σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου και χαιρετίζω τη στήριξη που μας παρέχετε και με την παρουσία σας.

Σήμερα ουσιαστικά ξεκινάμε την προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Φυσικά για εμάς δεν έχει την ίδια σημασία το γεγονός της έναρξης, από ότι έχει για άλλες παρατάξεις. Για εμάς είναι ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα της διαρκούς παρουσίας μας στην πόλη μας όλη αυτή την πενταετία.

Η σημερινή εκδήλωση είναι μία αφορμή για να θέσουμε δημόσια, και στους παρευρισκόμενους και στην κοινωνία, τους προγραμματικούς άξονες πάνω στους οποίους πιστεύουμε ότι πρέπει να κινηθεί η Μεταμόρφωση στην ερχόμενη δημοτική θητεία.

Η ίδρυση της Συμμαχίας πολιτών για τη Μεταμόρφωση πριν από 5 χρόνια είχε σαν βάση την επίτευξη της λαϊκής συμμετοχής. Είχαμε και τότε έχουμε και σήμερα ακόμα περισσότερο ακλόνητη πεποίθηση ότι για να αλλάξει αυτή η πόλη, για να οδηγηθεί σε ένα μέλλον δημιουργικό για το σύνολο των κατοίκων της, η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη.

Αυτήν την εποχή, ίσως και λίγο αργότερα συνηθίζουν οι δημοτικές παρατάξεις να παρουσιάζουν τα προγράμματά τους. Τα περισσότερα εξ αυτών ακούγονται ελκυστικά, απαντάνε σε όλα τα ερωτήματα και τις ανάγκες των πολιτών, καμώνονται ότι είναι τεκμηριωμένα και στο τέλος, όταν έρχεται η ώρα να εφαρμοστούν, αποδεικνύονται ασκήσεις επί χάρτου. Κουβέντες να λέγονται προεκλογικά, “ναι μεν” αλλά μετεκλογικά. Και αν ο λαός δεν επιλέξει ως δημοτική αρχή αυτόν που υπόσχεται ισχύει το “τι είχαμε τι χάσαμε”. Αν το επιλέξει ως δημοτική αρχή, γρήγορα προσχωρεί στον "ρεαλισμό"..ξέρετε “αυτό δε γίνεται”...”θα δούμε”...”θα το μελετήσουμε”...Μετά έχει ο Θεός.

Αυτά ως πρόσφατα. Από το 2014 τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχει μια δημοτική παράταξη που έχει αποδείξει ότι αυτά που λέει τα εννοεί. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου γνωρίζει πώς αυτά που λέει η Συμμαχία Πολιτών τα έχει τεκμηριώσει, τα έχει στηρίξει σε πραγματικά στοιχεία, τα έχει δοκιμάσει στην πραγματική ζωή. Είναι αποτέλεσμα και συμπεράσματα της δράσης μιας πενταετίας και όχι ασκήσεις επί χάρτου μέσα σε κάποιο γραφείο. Είναι αποτέλεσμα της γνώσης του θεσμικού πλαισίου στο οποίο κινείται η τοπική αυτοδιοίκηση. Λέγοντάς το πιο απλά, με γνώση ποια είναι αυτά που μπορεί να κάνει ο δήμος και ποια δεν μπορεί να κάνει. Είναι αποτέλεσμα μάθησης την οποία επιδιώξαμε όλη την πενταετία, ώστε να γνωρίζουμε το πραγματικό περιβάλλον της αυτοδιοίκησης, των δυνατοτήτων, αλλά και των ελλειμμάτων της.




Αγαπητοί συμπολίτες την 1η Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από την ανάληψη της διοίκησης του δήμου Μεταμόρφωσης από την παράταξη του κυρίου Καρπέτα. Αν σας ρωτήσω ποιο είναι το έργο, το οποίο αποτελεί ορόσημο για τη θητεία του, θα δυσκολευτείτε να απαντήσετε. Θα χρειαστείτε κάποιο χρόνο για να σκεφτείτε και να βρείτε κάτι, για να το ονοματίσετε ως έργο. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου, τη στασιμότητα της πόλης μας για τα 8 αυτά χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα ουσιαστικό για να θυμίζει ότι αυτή η Δημοτική Αρχή διοικεί την πόλη 2 θητείες

Η Συμμαχία Πολιτών επί 5 έτη έχει παρουσιάσει επαρκώς όλες τις πλευρές της δράσης της δημοτικής αρχής. Μάλλον θα αποτελέσει πλεονασμό να σταθώ, για μια ακόμα φορά, στο πόσο μακριά από τις ανάγκες της πόλης μας βρέθηκε. Το ζήτημα πλέον είναι να γίνει αυτό που πρέπει, αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει.

Η διοίκηση του κ. Καρπέτα δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το έδειξε το εκλογικό σώμα το 2014 στέλνοντας την από 39% στο 23%, θα το δείξει και στις ερχόμενες εκλογές, στέλνοντάς την στις θέσεις της αντιπολίτευσης..Άλλωστε και η αγρανάπαυση είναι αποτελεσματική μέθοδος και η συγκεκριμένη παράταξη το χρειάζεται επειγόντως, για το καλό της πόλης!

Η Μεταμόρφωση δεν αντέχει νέα χαμένη τετραετία. 

Η αυριανή μέρα της Μεταμόρφωσης είναι πολύ σημαντική!


Φίλες και φίλοι,

Η διάδοχη κατάσταση είτε θα είναι μία από τα ίδια, όπως επιθυμούν οι δυνάμεις του τοπικού κατεστημένου είτε θα ανατρέψει ριζικά αυτό το σκηνικό.

Υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις που διεκδικούν τη διοίκηση του δήμου.

Μία από τα ίδια είναι οι δυνάμεις οι οποίες συμπορεύτηκαν με τον κ. Καρπέτα στα σημαντικά ζητήματα της πόλης μας.
  • Έβαλαν πλάτη για να περνά τα δημοτικά τέλη είτε ψηφίζοντας τα επί σειρά ετών, είτε ψηφίζοντας λευκό, αποκρύπτοντας από τους κατοίκους την αλήθεια, και επιτιθέμενοι σε αυτούς που ενημέρωσαν από το 2014 για το τι συμβαίνει.
  • Στάθηκαν αρωγοί του στην οπισθοδρομική προσπάθεια να αποτραπεί η εφαρμογή του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, υποστηρίζοντας ουσιαστικά το σημερινό μοντέλο, που απειλεί να πνίξει και την πόλη μας στα σκουπίδια σε ορίζοντα δυο ετών.
  • Συνεργάστηκαν με τον κ. Καρπέτα στην προσπάθεια να αποτραπεί η δημιουργία του δεύτερου λυκείου στο οικόπεδο του ΟΣΚ, ψηφίζοντας μαζί του στο δημοτικό συμβούλιο να μην διεκδικήσει ο δήμος αυτό το έργο πνοής για την πόλη μας. Επέλεξαν να εμπαίζουν τους κατοίκους του Προφήτη Ηλία από το να λύσουν το δραματικό πρόβλημα της σχολικής στέγης.
  • Αρνήθηκαν να  συμπορευτούν μαζί μας στον μεγάλο αγώνα για να μην επιτρέψουμε στη δημοτική αρχή να σπαταλήσει 2 εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του δήμου για την αγορά του περιβόητου οικοπέδου στον ΚηφισόΕμφανίστηκαν με παρελκυστικές τακτικές, όταν η υπόθεση πήγαινε προς αίσιο τέλος, δίνοντας χώρο και ανάσες στη δημοτική αρχή

.Στην προσπάθεια να γίνουν "χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη" δε διστάζουν να επαναφέρουν στελέχη που διοίκησαν την πόλη στο παρελθόν, το οποίο παρελθόν είχαν πολλάκις καταγγείλει στις εκλογές του 2014. παρουσιαζόμενοι ως “το νέο”



Μιλάμε δηλαδή για "φυγή προς το μέλλον με επιστροφή στο παρελθόν".

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, τα όσα είπα παραπάνω, αναφέρονται στην παράταξη του κ. Σαραούδα.

Πρόσκληση σε δημόσια αντιπαράθεση

Κυρίες και κύριοι, το σύνηθες σε κάθε προεκλογική περίοδο είναι οι παρατάξεις να διοργανώνουν εκδηλώσεις, παρουσιάσεις, θέσεων και προγραμμάτων, μέσα από διαδικασίες μονολόγων. Εμείς θεωρούμε ότι αυτή η πρακτική πρέπει να παραμεριστεί. Οι πολίτες, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν αντιπαραθετικά τις απόψεις των παρατάξεων. Πρέπει να μπορούν να ελέγξουν την ακρίβεια των λεγομένων του ενός, ακούγοντας ταυτόχρονα τον αντίλογο του άλλου. Πηγαίνοντας λοιπόν προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές, θέλουμε να καλέσουμε από αυτό εδώ το βήμα, τους επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων που συμμετέχουν, σε μια σειρά δημόσιων συζητήσεων, όπου όλοι μαζί θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και τα στοιχεία μας, θα τα υποβάλλουμε στη βάσανο της κριτικής των άλλων. Όποιος επιθυμεί την ενημέρωση των πολιτών, τη σωστή και έντιμη πληροφόρηση, όποιος δε φοβάται να αντιπαρατεθεί δημόσια δε μπορεί παρά να αποδεχτεί την πρόταση.Καλώ λοιπόν σε δημόσια αντιπαράθεση, debate όπως συνηθίζεται να λέγεται.Με ενδιαφέρον θα αναμείνουμε την απάντησή τους.


Η Μεταμόρφωση, κυρίες και κύριοι, πρέπει να προχωρήσει μπροστά! Δεν πρέπει να μείνει στάσιμη, ούτε να επιστρέψει στο παρελθόν. Πρέπει να γίνει μια πόλη πρωτοπόρα, καινοτόμα, με σεβασμό στους κατοίκους της.

Στην προοπτική αυτή, σας ζητάμε να μας αναδείξετε ως την επόμενη διοίκηση του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Η λύση για την πόλη, αγαπητοί συμπολίτες, είναι η διοίκηση της Πόλης από τη Συμμαχία Πολιτών, στο πλαίσιο μιας Πλατιάς Συμμαχίας διοίκησης και πολιτών, όπως δηλαδή ακριβώς λέει το όνομά μας. Σε αυτή τη συμμαχία στηριχθήκαμε αυτά τα χρόνια και πραγματοποιήσαμε αυτό το μεγάλο έργο το οποίο έχει γίνει. Ο πολίτης πρέπει να έρθει στο επίκεντρο, και στη διοίκηση του δήμου πρέπει να έρθουν αυτοί οι οποίοι έχουν αποδείξει με πράξεις ότι και θέλουν και μπορούν

Η Συμμαχία Πολιτών, ο επικεφαλής της και τα στελέχη της, έχουν εργαστεί σκληρά όλα αυτά τα χρόνια για να έχουν τεκμηριωμένη θέση σε όλα τα σοβαρά ζητήματα του δήμου. 
  • Έχουν αποδείξει ότι δεν υπολογίζουν πολιτικό κόστος προκειμένου να γίνει το σωστό για την πόλη.
  • Έχουν αποδείξει την ικανότητά διαβούλευσης και συζητήσης με τους πολίτες, τη θέληση να παίρνουν υπόψιν τους τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους. 
  • Έχουν αποδείξει την ικανότητα να συνεργαστούν με όποιον καλοπροαίρετο συμπίπτουν οι απόψεις τους, ανεξάρτητα με το “ποιος το είπε πρώτος". 

Σε αυτή την προσπάθεια μας θυσιάσαμε χρόνο από τις προσωπικές μας επιλογές. 
Όταν θέλεις να διοικήσεις μία πόλη πρέπει να γνωρίζεις και για να γνωρίζεις πρέπει να έχεις διάθεση να μάθεις.

Πρέπει να ταξιδέψεις να δεις καλές πρακτικές, πρέπει να καθίσεις στο θρανίο να μάθεις από αυτούς που ξέρουν, ώστε να μπορείς να κρίνεις.  

Η Συμμαχία Πολιτών, ο επικεφαλής της, και τα στελέχη της αυτήν την πενταετία που κλείνει ταξίδεψαν πολύ στην Αθήνα, στην Αττική, σε ολόκληρη τη χώρα.

Συμμετείχαν στο σύνολο των εκδηλώσεων της αυτοδιοίκησης: συνέδρια, ημερίδες, συναντήσεις, ώστε να διαμορφώνουν άποψη για το τι γίνεται και τι μπορεί να γίνει. 

Η λογική μας υπήρξε ανέκαθεν ενωτική. Όλη την τετραετία στο δημοτικό συμβούλιο και στην κοινωνία επιδιώξαμε την ενωτική δράση με άλλες δημοτικές κινήσεις με άλλες συλλογικότητες και πρόσωπα.


Πολλές φορές δεν διστάσαμε να αποσύρουμε δικά μας ψηφίσματα και να υιοθετήσουμε ψηφίσματα άλλης δημοτικής παράταξης προκειμένου να εκφραστεί με ενιαίο τρόπο η ουσία και όχι ο τύπος ή το λεκτικό. Συνέβη σε κάποιες φορές με προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης αλλά και άλλων παρατάξεων
Το πρωτεύον για μας δεν είναι η πρωτοκαθεδρία στα λόγια αλλά η αποτελεσματικότητα της πράξης. 

Η προσπάθεια που κάνουμε συνεχώς διευρύνεται. Κάθε νέος άνθρωπος που προσεγγίζει, στηρίζει ή συντάσσεται με τη συμμαχία πολιτών βάζει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια για την αλλαγή της Μεταμόρφωσης.


Σε αυτή την κατεύθυνση επιζητούμε τη συσπείρωση όλων των Δυνάμεων που επιθυμούν κάτι τέτοιο χωρίς συναλλαγές θέσεων και άλλων ανταλλαγμάτων. 



Η Συμμαχία Πολιτών θέλει να πρωτοστατήσει από τη θέση της διοίκησης του Δήμου ώστε η πόλη μας να περάσει σε μία νέα εποχή.

Ο στόχος είναι μία Μεταμόρφωση που να μη βρίσκεται
απλά ανάμεσα στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Λυκόβρυση ή Κηφισιά αλλά μία Μεταμόρφωση σημείο αναφοράς για την Αθήνα.
Μία Μεταμόρφωση που δεν θα είναι τρύπα στη γεωγραφία Δεν θα είναι γνωστή μόνο για τα παϊδάκια της, αλλά θα είναι γνωστή για τον πολιτισμό της για την παιδεία της για τις τέχνες και τα γράμματα, για την ποιότητα ζωή των κατοίκων της.
Θα είναι γνωστή για
  • το μεγάλο πάρκο στο Κτήμα Δηλαβέρη, τη δημιουργία ενός πόλου αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού, που θα υπερβαίνει τα όρια της Μεταμόρφωσης
  • την πρωτοπορία της στη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση, τη διαλογή στην πηγή, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.
  • για τα φθηνά δημοτικά τέλη για τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της.
  • Θα είναι μια πόλη με επάρκεια σχολικής στέγης, με ικανοποιητικές συνθήκες μάθησης για τα παιδιά μας.
  • Θα είναι γνωστή για τη λειτουργία της ως έξυπνη πόλη, ως μία πόλη που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη.
  • Θα είναι γνωστή για το μαζικό λαϊκό αθλητισμό για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.
  • Θα είναι γνωστή ως πόλη βιώσιμη, με προσβασιμότητα για όλους τους κατοίκους της, είτε με κινητικά προβλήματα είτε με προβλήματα όρασης, όπου τα πεζοδρόμια της θα είναι προσπελάσιμα για όλους.
  • Θα είναι μία πόλη με αξιόλογη τοπική αγορά την οποία στηρίζει ποικιλοτρόπως ο δήμος της, με προτεραιότητα την ανάπλαση του κέντρου της, μέσα από διαδικασίες διαβούλευσης και διεξοδικής συζήτησης.
  • Θα είναι μία πόλη που θα χαίρεσαι να κυκλοφορήσεις, να πιεις τον καφέ σου, να πας να ψωνίσεις.
  • Μία πόλη όπου οι κάτοικοί της θα συμμετέχουν στα δρώμενα, θα έχουν άποψη για το τεχνικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, για το τι θα γίνει στη γειτονιά τους, για το τι συζητείται και αποφασίζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
  • Μια πόλη όπου θα αξιοποιεί τις χρηματοδοτικές δυνατότητες εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για να αντλεί τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για τη βελτίωσή της.
  • Μια πόλη δίπλα στους κατοίκους της, στο κόσμο που υποφέρει, ώστε να μην υπάρχει σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό. Που θα προσπαθεί, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, να εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους κατοίκους της.

Για αυτή τη Μεταμόρφωση, για την οποία θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά το επόμενο διάστημα, σας καλούμε να έρθετε κοντά μας. Ας λειτουργήσει ο καθένας μας ως πολίτης και ας πάρει επάνω του την ευθύνη να συμμετέχει, είτε με την ψήφο του, είτε με το λόγο του, είτε με την παρουσία του, με όποιον τρόπο κρίνει πρόσφορο σε αυτήν την προσπάθεια για να αλλάξουμε τη Μεταμόρφωση.

Ένα είναι σίγουρο: Η Μεταμόρφωση θα γυρίσει σελίδα!

Σας ευχαριστώ πολύ


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των συλλόγων:
- Πρόοδος Νέας Ζωής
- Εργατικών Πολυκατοικιών Νεμέσεως
- Νέα Πνοή
- Εξωραϊστικός σύλλογος Μποφίλιας
- Εξωραϊστικός σύλλογος Δεξαμενής
- Εξωραϊστικός σύλλογος Προφήτη Ηλία
- Δημιουργική Γειτονιά "Σωτήρη Πέτρουλα"
- Σύνδεσμος Αιμοδοτών " Κωστάκης Μεσογίτης"
- Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κουκουβαούνων "Συπαληττός"
- Θάλασσα και Παράδοση
- Α.Σ. Καστελλάνοι
- Ατρόμητος Μεταμόρφωσης
- Αετός Μεταμόρφωσης
- Ήλεκτρον
- Παναττικό σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ "Ηρακλής"
- Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων

και οι: Πέτρος Δαμιανός, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, διευθυντής του σχολείου φυλακών Αυλώνα, Σάκης Μιχαλόπουλος τ. αντιδήμαρχος, ο δικηγόρος Παναγιώτης Πρωτοπαππάς,










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου